lumberjack napisał(a): Artykuł płatny. Lumber biedny. A raczej skąpy (to najbliższe prawdy).
Się zarejestruj
Naprawdę się opłaca. 6 artów miesięcznie czytasz za free. A trafiają się perełki z każdej chyba dziedziny. Ja się zarejestrowałem dla reinterpretacji Nietzschego 
Cytat:E, klucz to pójście na łatwiznęWolę wyzwania
![]()
Ten no włamy...hobbit cytując klasyka

Cytat:A co takiego zapewnia? Poczucie winy? Nieraz widziałem jak ludzie mają poczucie winy z powodu całkowicie zdrowych i normalnych zachowań.
Myślałem raczej o utrzymywaniu lepszego stanu zdrowia, psychiki tonizującym wpływie na kontakty społeczne itd.
Co do wyrzutów sumienia to ja jestem dziwnym człowiekiem i się do poziomów wrażliwości innych niż moja się raczej nie odniosę. Osobiście to ja mam coś z Aspergerowca i moje sumienie mówi mi: będziesz grzeczny, uprzejmy, wrażliwy i pomocny. No chyba, że jakiś skurwysyn uporczywie i uparcie Cię prowokuje. Wtedy nie bądź. Poniechaj raz, poniechaj drugi, poniechaj trzeci i czwarty jak ktoś bliski prosi. A jak się cwel nie znudzi to nie poniechuj. Na razie wyrzuty sumienia to zdarza mi się mieć tylko wtedy gdy poniechałem albo zwlekałem. Ale ja chyba nie jestem typowy.
Cytat:Czeskie niereligijne społeczeństwo radzi sobie lepiej od polskiego katolickiego społeczeństwa. Dlatego należy wybrać niewiarę
Społeczeństwo Emiratów żyje na poziomie nieporównanie lepszym niż Czesi. Dlatego należy wybrać Islam.
No dobra. Już nie przeginam.
Sebastian Flak