cobras napisał(a): Problem jest jak najbardziej rasowyAby powstał problem rasowy, trzeba najpierw rasistów, którzy wyróżniają rasy i uważają rasy za podmioty.
Cytat:tak jak na separacji ras opierał się apartheid i którego skutki są do dzisiejszego dnia w RPA utrwalone.Czyli pochwalasz rasizm mający na celu likwidację skutków rasizmu.
Cytat:Byłoby ciężko z czymś takim, bo przy okazji oberwaliby inni obywatele RPA. A tak przynajmniej oberwie się tylko tym, którzy wzbogacili się na ludzkiej krzywdzie i ich potomkom.Racjonalne podatki nie są jakąś krzywdą dla tych, którzy je płacą. A karanie dzieci za grzechy rodziców to pomysł, który powinien budzić obrzydzenie każdego cywilizowanego człowieka.
Cytat:W RPA dalej czarna biedota haruje na rzecz białych panów, więc wiele tu się nie zmieniło po zniesieniu apartheidu.Zaś po wysłaniu białych panów na Kaukaz i wprowadzeniu genialnych pomysłów gospodarczych czarna biedota będzie harowała na rzecz czarnych panów za tryliard randów dziennie, za które to tryliard randów będzie można kupić bochen chleba (jeśli akurat będzie w sklepie).
I jeszcze jeśli chodzi o minusika:
Cytat:Za brzydki denializm rasistowskiego podłoża aparetheiduProszę, wskaż mi kłamco lewacki (wiem – pleonazm), gdzie negowałem rasistowskie podłoże apartheidu.