cobras napisał(a): Szkoda tylko, że wasz rasizm sprawił, iż łyknęliście tę historyjkę o głupich "mudżynach" bez wcześniejszej weryfikacji źródeł.A w pysk chcesz dostać? Mało to na Ziemi jest ludzi o najróżniejszych kolorach skóry, którzy wierzą w zbawienną moc kreacji pieniądza? Przyznaję – uwierzyłem w zmyśloną historię, ale podobnie bym uwierzył, gdyby rzekomy autor tych słów był lewakiem o innym kolorze skóry. Tak więc Ty, jako osoba głosząca otwarcie rasistowskie poglądy mógłbyś przestać zarzucać wszystkim naokoło rasizm.
Cytat:A byli jacyś czarni farmerzy, którzy wzbogacili się na niewolniczej pracy w czasach apartheidu? No ale jak dla ciebie likwidacja skutków segregacji rasowej to rasizm, to trudno.A jak zdefiniujesz „skutki segregacji rasowej”? Po czym poznasz, że „skutki zostały zlikwidowane” i już można przestać gnoić ludzi o określonym kolorze skóry?
Cytat:A wiesz dokładnie co ten rząd RPA robi? Bo wychodzi na to, że cała ta reforma ma nieco inne założeniaJak już mówiłem (za co dałeś mi minusa) założenia nie rasistowskie, tylko komunistyczne – państwo jako jedyny właściciel Ziemi i wywłaszczenie wszystkich, niezależnie od koloru skóry z możliwością wynajęcia zagrabionego mienia.
Cytat:A takie wojny wybuchały ot tak sobie - https://en.wikipedia.org/wiki/Xhosa_WarsTak właśnie reagują patafile, gdy poda im się fakty niezgodne z ich ideologią – rzucają niezwiązanymi ciekawostkami. Jak to mawiał Patafil „Bantu-srantu mudżin to mudżin”. Tacy podobni jesteście