freeman napisał(a): (3) Naprawdę uważasz, że chuj w dupie to wyraz miłości?
A w kobiecej dupie? A w kobiecych ustach? Dziwne kryteria miłości masz. Że niby chuj w piździe to już prawdziwa miłość, a w dupie to jeszcze nie? Kurde, tirówki muszą się czuć naprawdę kochane...
Seks kobiety z facetem czy faceta z facetem czy kobity z kobitą nie znaczy jeszcze, że obie strony owego seksu kochają się.
Seks =/= miłość. Może być jej elementem, ale nie musi. A jeśli już jest jej elementem to naprawdę ciężko mi określić gdzie i czego wsadzenie jest już wyrazem tej miłości, a co jeszcze nie

freeman napisał(a): (4)Jezus to Jahwe a chrześcijanie arabskiego pochodzenia na określenie Boga używają słowa Allah.
Nie chodzi mi o samo nazewnictwo. Czy Bóg ST chce od ludzi tego samego co Bóg NT? Czy muzułmański Allah chce od ludzi tego samego co Bóg z NT?
freeman napisał(a): (5) Właśnie że ogarnia i stwierdza, że na świecie są pożądliwość oczu, pożądliwość ciała i pycha życia oraz że można to wszystko zwyciężyć przez wiarę w Jezusa.
Stoicyzm i epikureizm też wiodą w kierunku zwyciężania pychy, chciwości i pożądliwości. Jezus niepotrzebny.
freeman napisał(a): (6)Można polegać na rodzicach, pod warunkiem że oni polegają na Bogu Uśmiech
Moi nie polegają, a ja na nich mogę polegać, a oni na mnie, mimo że ja na Bogu też nie polegam. Jak to możliwe?
Co więcej nauczyłem się już, że nie można polegać na ludziach deklarujących wiarę w Boga. Łoj kurna, panie, parę razy się na takich świętojebliwcach zawiodłem.
Oczywiście nie jest to reguła. To czy można na kimś polegać jest zależne od charakteru tego kogoś, a nie od jego wiary bądź niewiary.
freeman napisał(a): (7) Ani taka jego wola, ani sprawiedliwość.
Gdyby było to sprzeczne z jego wolą to by tego nie było. No chyba, że nie jest wszechmocny i nie potrafi usunąć zła. Tylko na co komu taki Bóg?
Kiedyś, w czasach ST, to Bóg umiał dojebać złym ludziom. Potrafił zniszczyć Sodomę i Gomorę, a tera kurde? Nawet nie pierdnie, żeby podmuch jego atomowego bąka zmiótł z powierzchni ziemi chociaż kilku Trynkiewiczów...
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.
Nietzsche
Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Polska trwa i trwa mać