lumberjack napisał(a):freeman napisał(a): (3) Naprawdę uważasz, że chuj w dupie to wyraz miłości?
(1) A w kobiecej dupie? A w kobiecych ustach? Dziwne kryteria miłości masz. Że niby chuj w piździe to już prawdziwa miłość, a w dupie to jeszcze nie? Kurde, tirówki muszą się czuć naprawdę kochane...
Seks kobiety z facetem czy faceta z facetem czy kobity z kobitą nie znaczy jeszcze, że obie strony owego seksu kochają się.
Seks =/= miłość. Może być jej elementem, ale nie musi. A jeśli już jest jej elementem to naprawdę ciężko mi określić gdzie i czego wsadzenie jest już wyrazem tej miłości, a co jeszcze nie
freeman napisał(a): (4)Jezus to Jahwe a chrześcijanie arabskiego pochodzenia na określenie Boga używają słowa Allah.
(2) Nie chodzi mi o samo nazewnictwo. Czy Bóg ST chce od ludzi tego samego co Bóg NT? Czy muzułmański Allah chce od ludzi tego samego co Bóg z NT?
freeman napisał(a): (5) Właśnie że ogarnia i stwierdza, że na świecie są pożądliwość oczu, pożądliwość ciała i pycha życia oraz że można to wszystko zwyciężyć przez wiarę w Jezusa.
(3) Stoicyzm i epikureizm też wiodą w kierunku zwyciężania pychy, chciwości i pożądliwości. Jezus niepotrzebny.
freeman napisał(a): (6)Można polegać na rodzicach, pod warunkiem że oni polegają na Bogu Uśmiech
4) Moi nie polegają, a ja na nich mogę polegać, a oni na mnie, mimo że ja na Bogu też nie polegam. Jak to możliwe?
(5) Co więcej nauczyłem się już, że nie można polegać na ludziach deklarujących wiarę w Boga. Łoj kurna, panie, parę razy się na takich świętojebliwcach zawiodłem.
Oczywiście nie jest to reguła. To czy można na kimś polegać jest zależne od charakteru tego kogoś, a nie od jego wiary bądź niewiary.
freeman napisał(a): (7) Ani taka jego wola, ani sprawiedliwość.
(6) Gdyby było to sprzeczne z jego wolą to by tego nie było. No chyba, że nie jest wszechmocny i nie potrafi usunąć zła. Tylko na co komu taki Bóg?
Kiedyś, w czasach ST, to Bóg umiał dojebać złym ludziom. Potrafił zniszczyć Sodomę i Gomorę, a tera kurde? Nawet nie pierdnie, żeby podmuch jego atomowego bąka zmiótł z powierzchni ziemi chociaż kilku Trynkiewiczów...
(1) Źle zrozumiałeś.Chuj w dupie, czy to męskiej czy też kobiecej to po prostu profanacja seksu, a więc o miłości w takim przypadku nie może być mowy.Natomiast sam normalny seks (między kobietą a mężczyzną) powinien być wyrażeniem miłości, choć nie zawsze tak jest.
(2) Zarówno Bóg ST, jak NT chce tego samego, czyli tego by człowiek mu ufał i traktował go z należną mu czcią.W końcu to ten sam Bóg. Natomiast "Bóg muzułmański" to efekt fałszywego objawienia, wrogiego zarówno wobec judaizmu, jak i chrześcijaństwa.
(3) Jeśli kiedyś przejrzysz na oczy, to zobaczysz że to tylko przejaw ludziej mądrości, która tak naprawdę jest głupotą i na dodatek pychą.Bez Jezusa człowiek jest zgubiony.
(4) j.w.
(5) Toż nikt ci nie każe polegać na czyichś deklaracjach.Wielu ludzi nie rozumie czym jest wiara w Boga.
(6) Załóżmy, że Bóg postanowiłby zrobić ludziom psikusa i sprawiłby, że zniknęłyby wszystkie kondomy na świecie.Co więcej, każda próba wyprodukowania nowych lub zastąpienia ich czymś innym zawsze kończyłaby się niepowodzeniem.Co byś wtedy zrobił ?
"Kto nie zważa na karność, gardzi własnym życiem, lecz kto słucha napomnienia, nabywa rozumu.
Bojaźń Pana jest szkołą mądrości, a pokora poprzedza chwałę"
"To głupota prowadzi człowieka na manowce, a potem jego serce wybucha gniewem na Pana"
Prz. 15,32-33; 19,3
Bojaźń Pana jest szkołą mądrości, a pokora poprzedza chwałę"
"To głupota prowadzi człowieka na manowce, a potem jego serce wybucha gniewem na Pana"
Prz. 15,32-33; 19,3