astrotaurus napisał(a): Ktoś napisał: Analogia jest analogią dlatego, że jest niedoskonała. Nie pamiętasz kto?No takie coś ktoś napisał. A kto napisał, że analogia nie może być doskonała w jakimś aspekcie tego już nie wiem.
Cytat:A trójkąt bez 3 boków po prostu nie istnieje, jeśli natomiast już istnieje to czemu niby miałby się nie dać podzielić?Sam sobie odpowiadasz na to pytanie.
Cytat:Pomyłka zaliczenia cię do katolików (pomyłka z której się natychmiast wycofałem z wyjaśnieniem) jest dowodem nieznajomości doktryn?Nie. Wcale mylenie doktryn nie jest dowodem na ich nieznajomość.
Cytat:Wiara jest nielogiczna, na jej podstawie powstają nielogiczne treści.Nie prosiłem Cię, abyś powtórzył sąd, że wiara jest nielogiczne, ale abyś wskazał konkretne prawa logiki, które łamie.
Cytat:Sprawa jest z gatunku fundamentalnych i na pewno niedługo zrobię osobny wątekTak tak. Na innym forum mamy użytkownika, który buduje urządzenie, które dowiedzie iż Ziemia jest płaska. I już niedługo je zaprezentuje.
Cytat:wygadujesz w XXI wieku po internetach brednie za które nie jesteś w stanie wziąć odpowiedzialności.Proszę wskazać konkretnie, jakie „brednie” napisałem, i w jaki sposób „nie biorę za nie odpowiedzialności”, tj. konkretnie co z moich wypowiedzi wynikało, że powinienem uczynić, a nie czynię.