cobras napisał(a): Nie pojmali go przy tureckiej ambasadzie, tylko nie wypuścili go z własnego konsulatu i tam go zabili, odcinając wpierw palce, a potem głowę.
Aha, to jeszcze bardziej bezczelna akcja niż niż zrozumiałem.
Gawain napisał(a): To sprawił hajs, ideologia czy to po prostu pożyteczni idioci bez sumienia?
Nie wiem kim trzeba być, żeby lubić robić takie rzeczy, ale u nas też za komuny przecież ubecja likwidowała niewygodnych księży głoszących publiczne niewygodne rzeczy. W każdym kraju widocznie da radę znaleźć urzędników państwowych gotowych usuwać "wrogów" państwa.
cobras napisał(a): Przeceż zabiły go służby specjalne Arabii Saudyskiej, na zlecenie ichniego władcy. Ponoć jeden z zabójców już zginął w "nieszczęśliwym" wypadku.
Ciekawi mnie zachowanie Turcji w tym wszystkim. Bo akurat w kwestii Khashoggi'ego zachowuje się poprawnie, ale wydaje mi się, że robi to w celu dokopania AS i żeby postawić USA w trudnej sytuacji. Bo w sumie rzeczywiście USA niby widzi zagrożenie w Rosji i Putinie, a wspiera dokładnie tak samo pojebane państwo co Rosja. I jak to się ma do zachodniej narracji o szerzeniu demokracji i praw człowieka?
Irak Husseina został przecież oficjalnie zaatakowany przez USA z powodu łamania owych praw poprzez posiadanie i stosowanie broni chemicznej. A czym niby się różni taka AS?Do tego wszystkiego można dodać przecież, że cały czas bombarduje Jemen, gdzie przy każdym bombardowaniu ginie masa cywilów w tym często po kilkadziesiąt dzieci, bo bombardowane są też obiekty cywilne (niby zawsze przez pomyłkę).
Najbardziej wkurza mnie to, że to właśnie w Polsce, w Dęblinie są szkoleni saudyjscy piloci. Kurwa szmaciane łby jebane, a państwo Polskie szmaci się dla kasy od szejków przykładając pośrednio rękę do śmierci ludzi w Jemenie. Tfu!
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.
Nietzsche
Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Polska trwa i trwa mać