towarzyski.pelikan napisał(a): Nigdzie nie napisałam, że to są moje prawdziwe wartości, w takim sensie, ze takie, które wyrastają z mojej najgłębszej natury i ją wyczerpują. Napisałam, że to są wartości, które obecnie prawdziwe wyznaję, identyfikuje się z nimi i zgodnie z nimi działam. To nie jest abstrakcyjny przykład. Sądzę, że to jest w ogóle nadrzędna przyczyna zła wśród ludzi. W ogóle nie chce mi się wierzyć w ludzi złych z natury.Dla mnie jeśli nie są to prawdziwe wartości, to są to fałszywe wartości, a więc nie są to w ogóle wartości
Odróżnijmy wartości od kompulsji 
towarzyski.pelikan napisał(a): A jak zechcę Ci lub np. Twojemu przyjacielowi zrobić krzywdę, to też będziesz promieniował energią spokoju, czy jednak spróbujesz mnie powstrzymać? A moż wierzysz, że Twoja energia mnie powstrzyma?Nie wiem. Nie wiem co konkretnie zrobię.
Nie moja to sprawa, co zrobię 
towarzyski.pelikan napisał(a): Spokój jest dobrem w opozycji do niepokoju.Czym jest niepokój? Czy nie jest to ekscytacja przefiltrowana przez negatywną postawę energetyczną?
towarzyski.pelikan napisał(a): Błogośc jest dobrem w opozycji do frustracji/niezadowoleniaCzym jest frustracja? Czy frustracja nie jest negatywną postawą energetyczną?
towarzyski.pelikan napisał(a): miłość jest dobrem w opozycji do pogardy/nienawiści,Czym jest pogarda/nienawiść? Czy nie jest to po prostu emocja, energia złożona z obecności, która chce się rozejść po ciele i być doświadczona?
towarzyski.pelikan napisał(a): ekscytacja jest dobrem w opozycji do apatii,Czym jest apatia? Czy nie jest to spokój przefiltrowany przez negatywną postawę energetyczną?
towarzyski.pelikan napisał(a): radość jest dobrem w opozycji do smutku.Czym jest smutek? Czy nie jest to ulga przefiltrowana przez negatywną postawę energetyczną?
May all beings be free.
May all beings be at ease.
May all beings be happy
May all beings be at ease.
May all beings be happy