towarzyski.pelikan napisał(a): Dla Ciebie nie, ale dla osoby z mojego przykładu tak. Ona to sobie zracjonalizowała. Uczyniła te "antywartości" swoim kompasem.Co nie znaczy, że to są jej wartości

towarzyski.pelikan napisał(a): Uciekasz od odpowiedzi.Nie. Odpowiedziałem: że nie wiem
Ale ok, być może zgłosiłbym to na policję 
towarzyski.pelikan napisał(a): Czym jest spokój? Czy nie jest to niepokój przefiltrowany przez pozytywną postawę energetyczną?Nie, nie wydaje mi się. Zauważ, że spokój jest w tle nawet gdy jest niepokój. Niepokój wydarza się w spokoju

Niepokój powstaje gdy blokujemy naturalny przepływ energetycznej ekscytacji (stawiamy opór, zamiast zjednoczyć się z życiem)

towarzyski.pelikan napisał(a): Czym jest błogość? Czy błogość nie jest pozytywną postawą energetyczną?Błogość to modalność dobra
Pozytywna postawa energetyczna to po prostu pozwolenie sobie na Radość, nie walczenie z nią 
towarzyski.pelikan napisał(a): Czym jest miłość? Czy nie jest to po prostu emocja, energia złożona z obecności, która chce się rozejść po ciele i być doświadczona?A nie wiem, dla mnie miłość to uczucie a nie emocja

towarzyski.pelikan napisał(a): Czym jest ekscytacja? Czy nie jest to apatia przefiltrowana przez pozytwyną postawę energetyczną?No nie bardzo, apatia to negatywna postawa wobec spokoju

towarzyski.pelikan napisał(a): Czym jest radość? Czy nie jest to smutek przefiltrowany przez pozytywną postawę energetyczną?Radość to modalność dobra
May all beings be free.
May all beings be at ease.
May all beings be happy
May all beings be at ease.
May all beings be happy