Lampart napisał(a): Na tej samej zasadzie ja nie będę od ciebie oczekiwał, żebyś mi udowodnił, że smok wawelski nie latał wczoraj w nocy nad krakowem i nie pożerał ludzi.Być może latał i pożerał. Zależy też o której linii czasowej mówisz, o którym z równoległych wszechświatów.
Lampart napisał(a): tak mówi, bo taka gadka usypia czujność, jednocześnie wmawia ludziom, że jak wykupią u niego kurs to ich oświeci w 2 tygodni, że może im zapewnić szczęśliwą egzystencję za 600 dolarów, że jego metody są bezbłędne i najszybciej działające spośród wszystkich metod duchowych, że jak nie zapłacą kilka tysięcy dolarów na jego projekt to umrą dzieci itd.Nie spotkałem się, ale nawet jeśli tak mówi, to wypowiedzi o tym, by brać tylko to co "rezonuje" mają jak dla mnie w oczywisty sposób wyższą rangę.
Generalnie należy zawsze obserwować siebie, jakie odczucia się w nas rodzą, a nie przylegać powierzchownie do treści.
Przyznaję, że Bentinho zmienił się w ostatnich latach i mi również ta metamorfoza nie do końca odpowiada.
Lampart napisał(a): To są tylko takie wędki, prawdziwe kursy kosztują, chyba sam o tym wiesz bo kupowałeś od niego kurs.Oho. Właśnie straciłeś u mnie wiarygodność, bo widzę że masz tendencję do wmawiania i dopowiadania sobie. Nie, nie kupowałem od niego żadnego kursu, nie wiem skąd ten pomysł

No chyba, że to "chyba" miało się tyczyć także kupowania kursu, ale napisałeś "chyba sam wiesz o tym, bo kupowałeś od niego kurs", a nie "chyba sam wiesz o tym, bo chyba kupowałeś od niego kurs". No ale jeśli opuściłeś to drugie "chyba" ze względów stylistycznych czy jakichś innych to spoko
Gorzej jeśli coś sobie uroiłeś na mój temat 
Lampart napisał(a): Ci ludzie są uzależnini od tych zastrzyków soteriologicznego poczucia czegoś mistycznego, dosłownie ćpają tę psychopapkę, bentino staje się ich stylem życia, wstawiają go sobie na facebook i propagują ten syf gdzie się da.Może i są tacy ludzie, nie wiem - wszystko można wypaczyć.
Lampart napisał(a): Próbowałem wielokrotnie różnych stanów umysłu
Nie mam więcej pytań

To jest Bentinho, którego poznałem

Lampart napisał(a): odcięte jest to co dalej ale nie o tym był film.Ciekawe dlaczego jest wycięte to co dalej, skoro jest pokazane później tylko to, że ten gość odchodzi?
Nie zastanowiło Cię to?
May all beings be free.
May all beings be at ease.
May all beings be happy
May all beings be at ease.
May all beings be happy