Trochę z opóźnieniem
A ja nawet nie wiem o czym rozmawiamy
Po co sprawiać ból zwierzętom skoro można tego uniknąć?
Po co używać mechanizmu który trwa miliardy lat skoro efekt Mógłby być natychmiastowy?
Przykro mi, ewolucji nie można pogodzić z wiarą chrześcijańską
●Kiedy powstał pierwszy człowiek?
● ewolucja nadal trwa. Skąd wiadomo że my to ludzie a nie to co z nas będzie za milion lat?
Nagle stworzenie nie prowadzi do takich konfliktów. Cały świat jest skończony a człowiek jest taki sam jak i na początku
Sory, ale mi każda interpretacja wydaje się tworzona na siłę. Coś w stylu "mamy teorię która deprecjonuje waszą religię. No ale nie mamy wyjścia coś musimy wykombinować"
Bert04 napisał(a):Serio mam dawać argumenty przeciw własnej tezie?
A ja nawet nie wiem o czym rozmawiamy
Bert04 napisał(a):Jak to bez sensu? Bez organicznych szczątków nie powstałyby skały wapienne i fosforyty, węgiel, i diamenty, ropa naftowa czy gaz
Po co sprawiać ból zwierzętom skoro można tego uniknąć?
Po co używać mechanizmu który trwa miliardy lat skoro efekt Mógłby być natychmiastowy?
Przykro mi, ewolucji nie można pogodzić z wiarą chrześcijańską
Bert04 napisał(a):Pierwszy człowiek był przeznaczony do nieśmiertelności
●Kiedy powstał pierwszy człowiek?
● ewolucja nadal trwa. Skąd wiadomo że my to ludzie a nie to co z nas będzie za milion lat?
Nagle stworzenie nie prowadzi do takich konfliktów. Cały świat jest skończony a człowiek jest taki sam jak i na początku
Sory, ale mi każda interpretacja wydaje się tworzona na siłę. Coś w stylu "mamy teorię która deprecjonuje waszą religię. No ale nie mamy wyjścia coś musimy wykombinować"