Sofeicz napisał(a):I zdechnąć przed czterdzistką na ropień zęba, zapalenie płuc czy sylilis
A co za różnica? Skoro ateisci i tak uważają że człowiek po śmierci zmieni się w gnój i nic go nie czeka? Zresztą, dawniej ludzie też dożywali nawet 70'stki i więcej
Sofeicz napisał(a):Skąd u niektórych takie uwielbienie dla swojego wyobrażenia o wspaniałej "dawności"?
Bo mieliśmy prawidłowe(w moim rozumieniu) podejście. Poza tym, nie podoba mi się obecny świat
No ale zbieram się żeby odpowiedzieć Bertowi. Więc spokojnie z tymi postami
Bert04 napisał(a):Jak nie mylisz, skoro napisałeś "piekła"? Jezus powiedział "Hej, ty dobry łotrze, dziś ze mną do piekła pójdziesz"?
Spójrz na to w szerszym kontekście. Rozmawiamy o stworzeniu i wygnaniu z ogrodu. Myślałem że fakt iż Bóg potrafi być w kilku miejscach naraz ma z tym jakiś związek
Bert04 napisał(a):Tyle że nigdy nie miałem problemu przyznać się do błędu
A czy ja mam?
Bert04 napisał(a):Twoją osobę, jednak alternatywne wyjaśnienia jakości Twoich postów
Ale co z nimi jest nie Tak? Napisałem wiele postów i nikt mnie nie poprawiał. A skoro się myliłem trzeba było napisać "tępy chuju wypierdalaj się uczyć bo jesteś nieukiem". I by wystarczyło
Bert04 napisał(a):Może on tego nie zamierzał, ale autor Twojej lektury zacytował w związku z problemem teodycei, więc związek widział
Chętnie porozmawiam o problemie zła. Tymbardziej że obiecałem pewnej osobie pomoc w zbieraniu materiałów o ewolucji i wierze co za tym idzie teodyceą
Bert04 napisał(a):Jeżeli zwierzęta mają "mu służyć", to dlaczego nie przez ewolucję?
No niby masz rację
Bert04 napisał(a):to trochę nie fair jest je zabijać i zjadać
Podobnie jak i naznaczać wszystkich ludzi za grzech dwójki
Bert04 napisał(a):A z tym "królem" to brzmiało by wiarygodniej, gdyby judaizm lub klasyczne chrześcijaństwo wskazywały się jakąś specjalną troską o swoje "królestwo"
Ano właśnie, jaki był pierwotny cel człowieka? Skoro został on stworzony na Ziemi a nie od razu w raju? Trochę to nielogiczne
Ciąg dalszy nastąpi. Narazie nie dam rady napisać nic więcej. A chciałem napisać cokolwiek