Aha, śmierć autora. A jaką korzyść odnosi naród polski z propagowania postawy narodowej, propolskiej polegającej akurat na waleniu innych okolicznych narodów po łbach i poniżaniu ich przez opluskwianie ichniejszych bohaterów i wartości? Przypominam, że współcześnie wojna już się nie opłaca. Po co więc nam mnożenie sobie wrogów?
Ciekawa uwaga na marginesie: Sienkiewicz jest okej, Mickiewicz jest okej, ale Polacy współcześni nie są okej. Znaczy że wszystko co najlepsze w polskości już było, a teraz czeka nas tylko szorowanie po dnie, od którego się już nie odbijemy. Ot, patridiotyzm narkopolacki w pełnej krasie: polska kultura nie ma przed sobą żadnej przyszłości.
Brajanek Narkopolak napisał(a):że w szkole dzieci i młodzież poznają najważniejsze dzieła SienkiewiczaDzieci nie poznają w szkole najważniejszych dzieł Sienkiewicza, bo ich nie czytają (ja sam przeczytałem je grubo później, niż miałem w programie i zresztą uznaję niższość Sienkiewicza wobec Prusa), podobnie jest z Mickiewiczem (przez Dziady nie przebrnąłem do tej pory, bo to mały koszmar jest) i o tym były te artykuły, które łaskaw byłeś przytoczyć, a teraz usiłujesz manipulować nieudolnie, że były o czym innym.
Ciekawa uwaga na marginesie: Sienkiewicz jest okej, Mickiewicz jest okej, ale Polacy współcześni nie są okej. Znaczy że wszystko co najlepsze w polskości już było, a teraz czeka nas tylko szorowanie po dnie, od którego się już nie odbijemy. Ot, patridiotyzm narkopolacki w pełnej krasie: polska kultura nie ma przed sobą żadnej przyszłości.