pilaster napisał(a): Proszę zwrócić uwagę - system ekonomiczny należy radykalnie przebudować, w oparciu o ...głębokie przekonanie Vanata.Jezu litościwy. Czy ty naprawdę nie potrafisz napisać zdania w którym nie manipulowałbyś wypowiedziami adwersarza?
To nawet Lenin, czy Hitler uzasadniali swoje własne radykalne przebudowy czymś więcej niż tylko swoim głębokim przekonaniem.![]()
Oczywiście na pytanie w jakim kierunku ta radykalna przebudowa powinna iść i w jaki sposób ją przeprowadzać, Vanat jak zwykle nie odpowie.
Nigdzie nie napisałem że moje przekonanie jest wystarczającą podstawa do przebudowy czegokolwiek, po prostu je wyraziłem.
Rozumiem, że popełniłem myślozbrodnię...
Nigdzie nie napisałem, że chodzi o system ekonomiczny, zresztą i tak nie wiem jak ty taki system definiujesz...
Porównujesz mnie do Hitlera i Stalina. Zdaje się że to tradycyjnie zakańcza dyskusję moim zwycięstwem.
No i na końcu karzesz mi, bym wyznaczał kierunki przebudowy, czyli teraz zarzucasz mi że nie zrobiłem tego o co oskarżyłeś mnie w pierwszym cytowanym zdaniu.
pilaster napisał(a): No i dokładnie tak jak się pilaster spodziewał, Vanat oczywiście nie potrafi odpowiedzieć na pytania:Naucz się czytać ze zrozumieniem kolego...
pilaster napisał(a): Stabilność ma definicję uniwersalną, jako pozostawanie układu w stanie równowagi stabilnej - po wytrąceniu układu z tego stanu przez dowolne małe zaburzenie, układ powraca samorzutnie do atraktora.
O tak, wszystko ma definicje uniwersalną

Niestety ta przez ciebie przyjęta jest, tak jak napisałem, i mierzonym zjawiskiem i narzędziem pomiaru równocześnie.
Cywilizacja nie upadła bo była stabilna, a skąd wiemy że była stabilna, bo nie upadła!
I najśmieszniejsze, że tego nadal nie widzisz

Jak zresztą przy większości twoich pseudonaukowych tez i bezsensownych obliczeń zdefiniowanych których nie zdefiniowałeś "bo po co"
A już zupełnie najśmieszniejsze, że ty nadal nie wiesz o czym dyskutujemy, ale pewnie już obliczenia zrobiłeś