Vanat napisał(a): I gdzie będzie wtedy eksportować owe brudne technologie?Nigdzie nie będzie eksportować brudnych technologii. Po prostu będzie zmuszona przez presję społeczną, żeby te technologi „oczyścić”.
Cytat:Planeta niestety nie jest nieskończenie wielka i ktoś na końcu tego łańcuszka będzie musiał ponieść koszty.Czyli stare bleblanie o sumie zerowej.
Cytat:O tak! I to własnie postulują owi "klimatyści" uwzględniać koszty środowiskowe i naprawiać szkody.Tak. Owi „klimatyści” to właśnie postulują. Ale Ty postulujesz zrobienie z Polski Kuby. Dlatego właśnie pilaster zapłacił Ci za pisanie takich rzeczy na tym forum, żeby móc naparzać w „klimatystów” mając Ciebie za chochoła (istnieją też inne opcje, ale wybrałem najmniej dla Ciebie obraźliwą).
Cytat:No należałoby. Zaproponowałeś coś realnego technologicznie, społecznie i politycznie?A gdzie ja pisałem o prywatyzacji atmosfery? Natomiast co do propozycji, to mam średnią moc, aby przeforsować jakieś prywatne pomysły. Jeśli jednak coś się pojawia sensownego, to jestem gotów to poprzeć.
Bo wybacz, ale prywatyzacja atmosfery jest kompletnie nierealna.