exeter napisał(a): Zmiany klimatu mają charakter globalny, ale nie wszędzie wywołują jednakowo destrukcyjne skutki. Pewne rejony planety odczuwają je silniej, inne, słabiej i nie wszędzie uderzają najgorsze skutki zmian.I jakoś tak dziwnie te skutki korelują bardziej z ustrojem, niż z klimatem.
Cytat:A czemu nie? Kurczaki łatwiej niż świnie trzymać w upale?Nie wiem. Nie znam się na zootechnice. Jednakże prawdopodobieństwo plagi, która zniszczy jeden rodzaj plonów jest znacznie większa, niż takiej, która zniszczy wszystkie.
Cytat:Zefciu, wybacz, taki mam charakter, już w szkole średniej zostało to zauważone i kierowano mnie na studia nauczycielskie.Na szczęście setki dzieci zostało uratowane przed Twoimi totalniackimi bredniami i tylko my od czasu do czasu musimy się z Tobą męczyć.
Cytat:Drażni Cię moja pewność siebie i swoich racji. W dużej mierze wynikają one z wieloletniego doświadczenia - z reguły potrafiłem właściwie oceniać sytuację i dokonywać właściwych wyborów.Naprawdę jesteś za głupi, by zrozumieć, że nie jesteś dla kogoś autorytetem? Tak po prostu – nie jesteś i koniec. Więc powoływanie się na własny autorytet nigdzie Cię nie zaprowadzi. Jedynie wkurwisz ludzi.
Cytat:Rzeczywiście drażni mnie gdy kwestionuje się podstawowe faktyKwestionowanie „podstawowych faktów” i „oczywistych prawd” to właśnie to, co stworzyło współczesną metodę naukową.