Teraz poszukuje czegoś o "storytellingu". Ktoś kojarzy coś po polsku o tym jak się powinno opowiadać historie, konstruować narrację itp. W sumie po angielsku też może być, chociaż połowa tego co sprawdziłem to jakieś kołczowskie brednie z kołczanu wyciągnięte...
O dziwo, zauważyłem, że prace Josepha Schumpetera o powstawaniu innowacji w gospodarce i rozwijaniu się przedsiębiorczości mówią wiele o tym co i dlaczego wybierają konsumenci. Jakby kogoś interesowały takie najprostsze rudymenta wyborów to po przeczytaniu Kahnemana i Schumpetera idzie sobie zbudować pewien obraz tego jak to działa.
pilaster napisał(a):Gawain napisał(a): Szukam czegoś o "ekonomii wyborów" tj. czegoś co tłumaczy dlaczego wybieramy akurat to a nie co innego.
A to już chyba pilaster linkował:
ekonomia dla bystrzaków
mikroekonomia dla bystrzaków
No i klasyczna cegła
Samuelson Nordhaus
O dziwo, zauważyłem, że prace Josepha Schumpetera o powstawaniu innowacji w gospodarce i rozwijaniu się przedsiębiorczości mówią wiele o tym co i dlaczego wybierają konsumenci. Jakby kogoś interesowały takie najprostsze rudymenta wyborów to po przeczytaniu Kahnemana i Schumpetera idzie sobie zbudować pewien obraz tego jak to działa.
Sebastian Flak