Dwa Litry Wody napisał(a): Ale w roku 2015 Merkel podjęła taką, a nie inną decyzję i właśnie dla tej, a nie innej decyzji potrzebowała naszego wsparcia, którego mogliśmy bez żadnych dla nas konsekwencji udzielić.
Zacznijmy może od tego, że UE to nie Federacja Rosyjska, a Merkel nie jest dyktatorem, którego ukazów wszyscy winni słuchać.
A jednak się tak zachowała - bez konsultacji z innymi krajami podjęła za wszystkich decyzję o znaczeniu fundamentalnym.
Dwa Litry Wody napisał(a): Ale postanowiliśmy go odmówić i to tylko dlatego, by jedna partia mogła zbijać polityczny kapitał na antyimigracyjnych fobiach takich jak twoja.
1. Nie mam fobii antyimigracyjnych. Chińczycy, Hindusi, Ukraińcy i inni normalni ludzie, którzy nie mają nic wspólnego z Allahem, którzy są pracowici i chcą sobie tu ułożyć normalne życie - nic do takich imigrantów nie mam.
Jeśli już mam jakąś fobię to tylko antymuzułmańską. Nie wiem jednak czy można to nazwać fobią, bo nie jest to irracjonalny lęk, lecz pogląd oparty na obserwacji tego jak się rządzą kraje zdominowane przez muzułmanów.
2. UE, podobnie jak moje mieszkanie i mój dom, to dla mnie dobro. O dobro się dba - do rzeczy wartościowej nie dopuszcza się bez weryfikacji byle kogo jak leci.
Przepraszam, że nie odpisuję na wszystko - jestem zjebany i idę spać, branoc.
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.
Nietzsche
Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Polska trwa i trwa mać