To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[oddzielony] Transseksualizm u dzieci
A tymczasem w Polsce:

Jedna pięciolatka zostaje pięciolatkiem. Ale nie, ten post to nie będzie typowe konserwowe narzekanie że świat zmierza ku upadkowi, bo sprawa jest jeszcze bardziej absurdalna i porąbana niż się na pierwszy rzut oka wydaje.

Otóż organizowana jest zbiórka pieniędzy, reklamowana "pomóż Bartkowi walczyć z Zofią Klepacką" (tak, serio, żeżuncjometr wyskoczył poza skalę). Już przebili 30 000 zł z planowanych 50 000. I zbierają... tak nie do końca wiadomo na co, bo opisano to jako "pomóż rodzinie przeżyć wakacje (cynicznie tylko zapytam gdzie na te wakacje wyjadą) i zmienić przedszkole" (bo panie z obecnego miały czelność nie zmuszać osadzonych w tym ośrodku rówieśników do zmiany sposobu zwracania się do "Bartka"). Znaczy, rodzina jest niepełna, "Bartka" z siostrą wychowuje samotna matka (no kto by się spodziewał) która nie może teraz pracować, bo cały czas zajmują jej chodzenie z córką po diagnozach i wdrażanie terapii. Znaczy czej, co? Właściwie dlaczego nie może pracować? Chodzenie po lekarzach zajmuje jej ile, więcej niż (statystycznie) pół godziny dziennie? Tu nie ma jak na razie przecież mowy o żadnych operacjach czy czymkolwiek, kasa też nie jest na to zbierana, na razie to tylko jakiś proces diagnostyczny i obserwacja.

Jednym słowem: "dej, mam horom curke (znaczy synę)".

A jeszcze ciekawiej robi się, gdy sobie uświadomimy, kto zorganizował tę zbiórkę i ją nagłośnił (widziałem, że promuje ją Newsweek, przynajmniej na fejsie): otóż jest to niejaki Rafał Betlejewski, z zawodu atencyjna kur... znaczy, przepraszam, performer, odpowiedzialny już za jedną naprawdę chorą akcję (Drwalu, Twoje okolice), i kilka pomniejszych, raczej żenujących. Nie, w ogóle nie brzmi jak jakiś kolejny "eksperyment społeczny" czy zwykły skok na kasę...

Aha, psycholog do którego madka chodzi z tym biednym dzieckiem oczywiście jest na wszystkich Paradach Równości. I pisze "rodziców i rodzicek". I... cholera, zobaczcie sobie co on napisał pod właśnie przeze mnie zalinkowanym postem...

Jak napisałem, nie chodzi mi o to, że z tymi dziećmi zmieniającymi płeć to jest jak z psami i kotami wegetarianami i wiadomo od kogo wyszła inicjatywa (w końcu zadziwiająco duża liczba rodziców bywa zawiedziona tym, że mają jednak synka a nie córkę i vice versa). Chodzi mi o to, że cała ta sytuacja do kupy wzięta jest zbyt głupia żeby była prawdziwa. Ale ewidentnie prawdziwa jest.
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
[oddzielony] Transseksualizm u dzieci - przez Łazarz - 09.07.2019, 23:47
RE: A tymczasem w ..... - przez ZaKotem - 10.07.2019, 07:33
RE: A tymczasem w ..... - przez lumberjack - 10.07.2019, 22:38
RE: A tymczasem w ..... - przez kkap - 11.07.2019, 00:37
RE: A tymczasem w ..... - przez Łazarz - 11.07.2019, 22:50
RE: A tymczasem w ..... - przez ZaKotem - 12.07.2019, 07:29
RE: A tymczasem w ..... - przez DziadBorowy - 12.07.2019, 08:16
RE: A tymczasem w ..... - przez lumberjack - 12.07.2019, 23:02
RE: A tymczasem w ..... - przez zefciu - 15.07.2019, 10:32
RE: A tymczasem w ..... - przez lumberjack - 15.07.2019, 22:21