Christoff napisał(a): To jeszcze sobie sprawdź, kiedy powstały ikony Marvela, a kiedy te z DC. Batman i Superman byli wydawani nieprzerwanie od "przedwojny".
Przeczytałem, że Marvel stał się "dzisiejszym Marvelem" tak od roku 1961. Od tego czasu za kreację postaci są odpowiedzialni Lee, Kirby, Ditko i paru innych. To właśnie miałem na myśli, że w roku 1960 powstaje JL a już rok później Marvel daje początek zmianom, które trwają do dziś.
Cytat:Zabawne, bo krytykowałem politykę wydawniczą DC i Marvela a nie żadne mamony i kapitalizmy. Masz o tym temacie w ogóle jakieś pojęcie, czy piszesz żeby pisać?
Krytykowałeś tak niespójność uniwersów, jak i to, że, cytuję: "priorytetem od dawna nie jest opowiadanie historii, tylko reklama firmowych gadżetów, filmów, gier i innych dobrze się sprzedających produktów." I tak, przypieprzyłem się do drugiej części wypowiedzi. Bo i w pierwszej części (niespójność jako efekt masowej produkcji, niekończących się rebootów i kreowaniu ad-hoc światów równoległych) się zgadzam z przedmówcą.
Wszystko ma swój czas
i jest wyznaczona godzina
na wszystkie sprawy pod niebem
Koh 3:1-8 (edycje własne)
i jest wyznaczona godzina
na wszystkie sprawy pod niebem
Spoiler!