pilaster napisał(a):Jacy My????Cytat:Nawoływanie do eksterminacji kogokolwiek jest przestępstwem.I dlatego nie robicie tego wprost.
pilaster napisał(a): Nie nawołujecie do "eksterminacji", tylko do "redukcji strumienia populacji". Twierdzicie że ludzi jest "za dużo", bez konkretnych propozycji co zrobić, aby nie było ich za dużo. Etc..Powiedziałem przecież, że jesteś żałosnym dyletantem, a ty cały czas nie sprawdziłeś co oznacza dyletant...
Gdybyś choćby doczytał do końca to zdanie z anonimowego bloga, to wiedziałbyś, że brzmi ono:
Nie zredukowaliśmy strumieni populacji, zanieczyszczeń, zużycia energii i surowców.
Cytat za http://eko.org.pl/index_trendy.php?dzial=2&kat=17&art=1669
Czyli nawet w tym zdaniu padają (równie konkretne co zmniejszenie ilości urodzin) propozycje: redukcji zanieczyszczeń, zużycia energii i surowców.
Jeśli dalej nie widzisz konkretnego sposobu jak to zrobić, to po raz nie wiem który znów ci napiszę: wliczać realne koszty środowiskowe w konsumpcję
pilaster napisał(a): Zresztą sam Vanat jest najlepszym przykładem, bo nigdy nie zadeklarował (...)
Nigdy nie stwierdził że (...)
Serio???

No to udowodnij mi że czegokolwiek nigdy nie zrobiłem

A może ja mam udowadniać, że nie popełniłem myślozbrodni???

Dyskusje z tobą zawsze odbywają się głęboko poniżej poziomu wszelkiej żenady...
Zefciu, napisałeś że nudzę i zagroziłeś, że za każdym razem nazwę Pilastra dyletantem dostanę minusa.
Przestanę go tak nazywać, gdy on przestanie mnie nazywać "klimatystą", członkiem sekty, itp.
Inna sprawa, że on na swoje insynuacje nie ma żadnych dowodów, a ja nazywam go dyletantem jedynie gdy widzę, że wypowiada się w kwestiach o których ma szczątkową wiedzę, np nie doczytał całości tekstu i buduje obraz całości na wyrwanych z kontekstu zdaniach.