bert04 napisał(a): Przeczytałem, że Marvel stał się "dzisiejszym Marvelem" tak od roku 1961.
Oglądałem jakiś dokument o Marvelu. Wszystko zmieniło się w latach 80 kiedy został zakupiony przez jakiegoś rekina giełdowego, który narzucił zwrot na zwiększenie zysków. Zaczęło pojawiać się więcej dodatków itp. Nawet doszło do inflacji dodatków specjalnych, których było tak wiele, a ilość tak ogromna, że fabuła cierpiała w wyniku czego fani odwrócili się od kupowania ich.
Potem wpadli na pomysł zabawek itp. dodatków. Potem prawie bankructwo, z którego wyszli i w końcu po kilku latach zaczęli zarabiać dzięki filmom i jeszcze większemu poszerzeniu rynku.
![[Obrazek: Tinkertailor.jpg]](https://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/2/27/Tinkertailor.jpg)
Myślałem, że już nie obejrzę serialu w tym roku. Okazuje się, o czym nie wiedziałem, że lata temu BBC stworzyła serię, którą przerobię, bo znam filmową adaptację książki - "Druciarz, krawiec, żołnierz, szpieg". Po pierwszym odcinku muszę powiedzieć, że jest dobra. Bardzo dobrzy aktorzy i realizacja. Świetny klimat.
The Phillrond napisał(a):(...)W moim umyśle nadczłowiekiem jawi się ten, kogo nie gnębi strach przed nieuniknionym i kto dąży do harmonijnego rozwoju ze świadomością stanu rzeczy
“What warrior is it?”
“A lost soul who has finished his battles somewhere on this planet. A pitiful soul who could not find his way to the lofty realm where the Great Spirit awaits us all.”
.