zefciu napisał(a): Boi się. Ciężko nienawidzieć kogoś, kogo się na oczy nie widziało.
Cytat:Niemcy jakoś dali radę, a Radio Maryja zachęca do nienawiści do homoseksualistów, a nie do strachania się.
zefciu napisał(a): Stąd chociażby, że znam wiele osób, które publicznie prezentuje różne, skrajne poglądy, a w normalnym obejściu zachowuje się inaczej.
A ile z tych osób to radiomaryjni?
[quote='zefciu' pid='724834' dateline='1568361533']Gdyby ludzie rzeczywiście, szczerze i głęboko wierzyli w polityczne ideologie, to na ostatnim zjeździe powinno paść kilka trupów. A ponoć grzecznie siedzieliście i piwo sączyliście.
Ja nie siedziałem i nie sączyłem, niestety. Ludzie z tego forum nie są miarodajni dla rzeczywiście, szczerze i głęboko wierzących w ideologie. Miarodajnych należy raczej szukać na sokachzburaka, żelaznychlogikach itd.
ZaKotem napisał(a): Nienawiść do jakichś grup społecznych jest raczej tylko werbalna, podobnie jak wszelkie miłości bliźniego.
To wszelkie ludobójstwa i wannabe ludobójstwa były popełniane w imię czego, jeśli nie nienawiści?
Strach natomiast nie wymaga kontaktu z obiektem go wywołującym. Ba, można się nawet bać, nie wiedząc, czego.
ZaKotem napisał(a): Mniemam, że z doświadczenia. Sam poznałem paru takich strasznych radiomaryjców, którzy po poznaniu osobistym jakiegoś geja czy lesbijki (ze świadomością tego) stwierdzali "e, fajny gość, nie taki, jak ci inni".
I pomogli im w jakiś sposób? Czy tylko łaskawie nie wzięli się do bitki jak to bywa na różnych marszach, przemarszach itd.?
"All great men should be haunted by the fear of not living up to their potential.
All loyal men should be haunted by the fear of not having done enough for their country.
All honourable men should be haunted by the fear of not having lived a life worthy of those men who came before us." Sigurd
All loyal men should be haunted by the fear of not having done enough for their country.
All honourable men should be haunted by the fear of not having lived a life worthy of those men who came before us." Sigurd