Mając dość wkurwienia, roztargnienia i przygnębienia zacząłem zażywać wąkrotę azjatycką i bacopę monnieri w dawkach, kolejno 1300 mg i 750 mg bacopy. Pamiętając o tym, że bacopa wchłania się lepiej w obecności tłuszczy dochodzi 2400 mg tranu i 1000 mg lecytyny wzbogaconej w miedź, cynk i witaminy z gr. B. No i 400 mg czosnku w kapsułkach. I się okazuje, że jednak to robi różnicę. Nie wiem czy wąkrota z bacopą wykazują jakieś działanie synergiczne, jednak różnica jakościowa jest 3x szybsza niż suplementacja samą bacopą. Samopoczucie odbiło się od dna a funkcje kognitywne powracają na swoje miejsce. Chęć do działania wróciła.
Bacopa zaczęła działać po 3 dniach w dawce 2x wyższej i przez pierwszy tydzień efekty rosły. Ta mieszanka jest 3x wyższa od zalecanej, ale działanie widoczne jest po dwóch dniach jak po tygodniu samej bacopy. Z pewnością nie mam żadnych niedoborów pierwiastków, witamin czy substancji, więc może dlatego zaczęło działać szybciej.
Bacopa zaczęła działać po 3 dniach w dawce 2x wyższej i przez pierwszy tydzień efekty rosły. Ta mieszanka jest 3x wyższa od zalecanej, ale działanie widoczne jest po dwóch dniach jak po tygodniu samej bacopy. Z pewnością nie mam żadnych niedoborów pierwiastków, witamin czy substancji, więc może dlatego zaczęło działać szybciej.
Sebastian Flak