@kmat Nie wiem. Różne regulacje będą różnie działać w różnej skali organizacji podmiotu. Dla zwykłego szarego człowieka optymalnym jest, aby podmiotów konkurujących na rynku było jak najwięcej, co trzyma ceny niżej, ponieważ zwykły człowiek ma mniejsze możliwości kompensowania wydatków, stąd duży biurokratyzm jest niekorzystny, najbardziej dla małych. Duże korporacyjne podmioty mają środki, które mogą zmniejszać obciążenie spowodowane jakimiś regulacjami.
Wg niektórych przedsiębiorców, którzy tak samo jak socjaliści nie mogą się pogodzić z konsekwencjami gry rynkowej.
Bardzo kapitalistyczna postawa. Co wzmacnia mają hipotezę, że tzw. socjaliści i wojownicy o sprawiedliwość społeczną, są wyrachowanymi kapitalistami, którzy z jakiegoś powodu chcą ograniczyć poziomu kapitalizmu dla innych.
A ty nic nie powiesz, bo nie wiesz...?
cobras napisał(a): Nie, tak działa wolny rynek i kapitaliz wg przedsiębiorców.
Wg niektórych przedsiębiorców, którzy tak samo jak socjaliści nie mogą się pogodzić z konsekwencjami gry rynkowej.
cobras napisał(a): Ja jestem przeciw pomocy przedsiebiorcom, bo tylko zniechęci ich to do pracy.
Bardzo kapitalistyczna postawa. Co wzmacnia mają hipotezę, że tzw. socjaliści i wojownicy o sprawiedliwość społeczną, są wyrachowanymi kapitalistami, którzy z jakiegoś powodu chcą ograniczyć poziomu kapitalizmu dla innych.
cobras napisał(a): Jeden socjalista powie tak, drugi socjalista lub socjaldemokrata powie nie.
A ty nic nie powiesz, bo nie wiesz...?
The Phillrond napisał(a):(...)W moim umyśle nadczłowiekiem jawi się ten, kogo nie gnębi strach przed nieuniknionym i kto dąży do harmonijnego rozwoju ze świadomością stanu rzeczy
“What warrior is it?”
“A lost soul who has finished his battles somewhere on this planet. A pitiful soul who could not find his way to the lofty realm where the Great Spirit awaits us all.”
.