Gawain napisał(a): No może Hołownia chce, ale on wygląda na uczciwego chłopa, który poczuł, że ktoś te stajnie Augiasza powinien posprzątać i dać chociaż namiastkę uczciwości w polityce, więc zeżrą go pewnie i przemłócą tak, że traumy dostanie.
Przypuszczam, że ze względu na wysokość poparcia w sondażach (drugi po Dudzie) Hołownia został uznany za zagrożenie. Wczoraj albo przedwczoraj widziałem już w wiadomościach TVP propagandę antyhołowniową - Hołownia płacze, więc jest niemęski; Hołownia jest niepoważny, bo publicznie poprosił ludzi aby modlili się za niego aby udało mu się ugotować makaron; Hołownia jest skorumpowany, bo dostał kasę na kampanię od podejrzanych biznesmenów powiązanych z ludźmi umoczonymi w różnych aferach.
Na moje oko PiS nie będzie chciał fałszować wyborów tylko maksymalnie obsmaruje gównem wszystkich kontrkandydatów, a niezależny Andrzej, który byle czego nie podpisze, zawsze będzie ukazywany jako mąż stanu.
Sofeicz napisał(a): Przecież system polityczny już przypomina jajecznicę i nie bardzo wiadomo, jak można by było to jakoś wyprostować.
Jak chcesz coś zmienić, to kup broń i zorganizuj Szwadron Mścicieli.
Gawain napisał(a): Chętnie, tylko do kogo strzelać?
Sofeicz napisał(a): Ja już mam parę kandydatur
Ja wiem, że to w żartach ale gdyby ktoś zechciał pobawić w Eligiusza Niewiadomskiego to by pięknie pociągnęło w dół całą opozycję.
Po drugie nie powinno się strzelać - lepszym rozwiązaniem jest Bereza, w której zrobiłbym wspólne cele dla rządu oraz opozycji.
Po trzecie nie trzeba strzelać - ludzie ogólnie, w tym politycy, nie przestrzegają zbytnio zasad kwarantannowej higieny - może być tak, że ktoś nasmarka na Kaczyńskiego, a ten z racji wieku skończy gorzej niż Boris Johnson (czego mu mimo wszystko nie życzę) i PiS się bez wodza podzieli i rozpadnie.
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.
Nietzsche
Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Polska trwa i trwa mać