znaLezczyni napisał(a): I żeby chociaż ci bohaterowie naprawdę byli sprytni, ale nie - są raczej lekko naiwni.
Serial pokazuje śniadych jako lekko naiwnych? Okropne. Wieje straszną stereotypizacją, nieomal rasizmem. To oburzające. W ogóle komedie o śniadych ludziach są przejawem humoru naprawdę niskich lotów, lekko faszyzującego, niejednokrotnie zahaczającego o nazizm w najgorszym wydaniu. Już sam tytuł wzbudził we mnie ostrożność - "Brown Nation" brzmi jeszcze gorzej niż "sos cygański"... serial powinien zwać się "Hindu Nation". Kto to myślał, żeby w dzisiejszych czasach wyzywać Hindusów od jakichś "brązowców"? Przecież nie żyjemy już w ciemnej epoce średniowiecza. Obrzydliwe. Jestem głęboko wstrząśnięty - zwłaszcza ukazaniem tej stereotypowej hinduskiej naiwności podczas gdy jest to najbogatsza grupa etniczna w USA, a to znaczy, że ci ludzie muszą mieć głowę na karku. Bardzo mi przykro i jestem bardzo zaskoczony, że to właśnie Ty poleciłaś ten serial.
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.
Nietzsche
Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Polska trwa i trwa mać