Tym razem bardzo dobry serial. Poruszający, emocjonalny, zmuszający do myślenia. Ścieżki życia kilkorga głównych bohaterów przecinają się w obozie detencyjnym w Australii. Pochodzą z różnych stron świata, różnych środowisk, bardzo wiele ich dzieli, nie tylko status w kraju, a mimo to także bardzo wiele ich łączy. Każdy z nich dokonuje wyborów, które łatwo jest oceniać, kiedy nie jest się w ich sytuacji - trudniej jest natomiast wyobrazić sobie, że samej któregoś z tych wyborów musi się dokonać. Serial porusza bardzo aktualne problemy, oparty jest na faktach. Świetne aktorstwo (m.in. Cate Blanchett, Yvonne Strahovski, Dominic West).
Bezpaństwowcy
Serial o ludziach wykluczonych zarówno poprzez paragrafy, osobistą sytuację, jak i własne wybory. Polecam.
Przy okazji chciałam prosić, żeby nie robić syfu w tym temacie. Jeśli ktoś chce wypowiedzieć się na temat serialu, to najlepiej po jego obejrzeniu (będzie miło, jeśli ktoś jeszcze podzieli się swoją opinią), nie offtopując własnymi (autocenzura) opiniami, które z serialem nie mają nic wspólnego. Z góry dziękuję za nieśmiecenie w temacie.
Bezpaństwowcy
Serial o ludziach wykluczonych zarówno poprzez paragrafy, osobistą sytuację, jak i własne wybory. Polecam.
Przy okazji chciałam prosić, żeby nie robić syfu w tym temacie. Jeśli ktoś chce wypowiedzieć się na temat serialu, to najlepiej po jego obejrzeniu (będzie miło, jeśli ktoś jeszcze podzieli się swoją opinią), nie offtopując własnymi (autocenzura) opiniami, które z serialem nie mają nic wspólnego. Z góry dziękuję za nieśmiecenie w temacie.
Jeśli zabraknie ci argumentów - nazwij mnie kłamczynią i napisz, że łżę.