Baptiste napisał(a): Kiedyś byłem na wizycie medycznej u specyficznej, starszej Pani doktor pochodzącej z zza granicy, najprawdopodobniej z Gruzji.
Na sam koniec wizyty zagadała mnie zupełnie z innej beczki schodząc na temat...czakr i energii wewnętrznych, opowiadając przy tym o jakiejś płycie DVD, którą posiada na ten temat. Zaproponowała wypożyczenie tejże płyty.
Co do samej wizyty nie miałem żadnych zastrzeżeń jeśli chodzi o kompetencje Pani doktor oraz podejście do pacjenta. Wszystko w najlepszym porządku. Ot stwierdziłem w myślach, że po prostu każdy może mieć jakieś swoje dziwactwa, nawet osoba o dużej wiedzy.
Nie inaczej może być ze stosunkiem do szczepień, także w tym środowisku.
No różni są. Psu moich rodziców weterynarz (Polak) chciał całkiem na serio podawać homeopatię na kulawą nogę.
Jeśli są lekarze po studiach polecający homeopatię lub czakry, to nic mnie nie zdziwi; może są i antyszczepionkowcy.
A tutaj zarąbisty filmik od łebskiego* kolesia:
I jeszcze jeden:
*" jestem absolwentem Akademii Medycznej, na kierunku analityka medyczna (medycyna laboratoryjna), diagnostą laboratoryjnym. Pracuję w zakładzie patomorfologii i cytologii klinicznej. Zdobyłem wiele nagród i wyróżnień, m.in.: nagrodę Rektora AM oraz prezesa KIDL za osiągnięcia w nauce. Nieodpłatnie odpowiadam na pytania związane ze zdrowiem (pro publico bono). "
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.
Nietzsche
Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Polska trwa i trwa mać