Poligon. napisał(a): Ani chybi już wkrótce nie będzie można odmówić nie tylko przyjęcia mandatu, ale nawet szczepionki.
Ja tam jestem za wolnością wyboru (wraz z idącymi za tym wyborem konsekwencjami).
Poligon. napisał(a): Żadnych chipów pewnie w tym preparacie nie ma, ale grunt do ubezwłasnowolnienia i budowania nowożytnego helotyzmu na pewno jest.
Z całym szacunkiem, ale grunt do ubezwłasnowolnienia jest już od wchuj lat. Weź se ślub i na małżeństwo dom albo mieszkanie na kredyt na 30 lat; weź spróbuj nie płacić ZUSu i innych podatków. Połowę hajsu Kapitan Państwo zabierał od zawsze. Jesteśmy niewolnikami urzędników i polityków.
Ja tam się czuję ubezwłasnowolniony, bo nie mogę zrezygnować z państwowej emerytury i składek na nią.
Poligon. napisał(a): Jestem też ciekaw, kiedy władze zaczną na serio promować stosowanie biochipów, jako alternatywy dla dowodów osobistych, praw jazdy czy kart kredytowych.
Dlatego jestem zwolennikiem papierowej gotówki. Nawet nie mam karty kredytowej. Załatwiłem mój bank - nie aktywowałem karty, którą otrzymałem. Oszukałem system. Prawie jak Neo

Poligon. napisał(a): Na tym forum zwolenników tego rozwiązania znajdzie się na pewno wielu.
Co masz takie złe zdanie o forum? O te maseczki ci chodzi, że ludzie tu nie akceptują twojej chęci wolności do zarażania innych?
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.
Nietzsche
Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Polska trwa i trwa mać