To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[oddzielony] Muzyka ambitna i nieambitna
(11.03.2021, 09:38)ZaKotem napisał(a): Utożsamiali. Nie ci, którzy słuchali ale spora część owszem. Oczywiście masa ludzi tego zawsze słuchała, ale faktycznie od momentu gdy Kurski dorwał się do TVP wydaje mi się, że są jakieś próby wprowadzania disco-polo na salony.

Mogą sobie próbować. Nie wiem czy się to uda, ale niezależnie od tego ta muzyka zawsze będzie miała silną pozycję.

(11.03.2021, 09:07)DziadBorowy napisał(a): No nie - mainstream to w uproszczeniu mniej więcej to co leci w radiu. Cała reszta z metalem i disco-polo, niezależnie od ich popularności jest jednak poza mainstreamem.

Totalnie się nie zgadzam. To co leci w radiu często nie wykręca takich wyników słuchalności i sprzedaży jak to co jest w radiu i tv na cenzurowanym:

https://ateista.pl/showthread.php?tid=43...#pid658007

Mainstreamem jest obecnie rap mimo, że w radiu prawie go nie ma (poza jakimś Mezo Oczko ).

(11.03.2021, 09:07)DziadBorowy napisał(a): Pamiętam czasy disco-relaksu na Polsacie. Potem był bardzo długi okres, że w ogóle zapomniałem o tej muzyce i byłem przekonany, że umarła śmiercią naturalną ograniczając się do ciekawostki z wesel. Od 2015 roku znowu mimochodem na nią trafiam. Więc coś jest na rzeczy.

Może nie żyjesz na wsi? Odkąd żyję na wsi co chwila z którejś chałupy słyszę DP. Moja nieślubna zresztą też tego słucha.

(11.03.2021, 09:07)DziadBorowy napisał(a): No Jazz jest niewątpliwie bardziej skomplikowany od metalu. Natomiast jest metal i jest metal. Są faktycznie bardzo proste piosenki z prostacką niemalże gitarą i perkusją, Są i utwory bardziej skomplikowane. Możesz puścić mu to:
https://www.youtube.com/watch?v=wvbr5DtIxSs
metal ze wstawkami jazzowymi.

Puściłem ojcu kiedyś toola - powiedział, że świetne technicznie, że słychać, że się dobrze przygotowali ale dalej - dla niego nudy i nic zaskakującego.

(11.03.2021, 09:07)DziadBorowy napisał(a): Ale nie jestem przekonany czy skomplikowanie jest dobrym wyznacznikiem jakości muzyki. Przykładowo dico-polo jest moim zdaniem słabe nie dlatego, że jest proste ale dlatego, że jest miałkie, powtarzalne, i jakieś takie oślizgłe.

Niestetyż nie mamy obiektywnego wyznacznika jakości muzyki. Każdy ma swoją bańkę gustową. Ja tam z kolei dosyć łatwo trawię prawie każdy gatunek muzyczny. Disco polo, rock, metal, blues, rnb, soul, reggae, rap, pop, techno. Tylko nie opera i raczej muzyka klasyczna mnie nudzi.

Dobra, czas do roboty. Tschus Duży uśmiech Uśmiech
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.

Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
RE: [oddzielony] Muzyka ambitna i nieambitna - przez zefciu - 05.03.2021, 12:26
RE: [oddzielony] Muzyka ambitna i nieambitna - przez zefciu - 11.03.2021, 11:27
RE: [oddzielony] Muzyka ambitna i nieambitna - przez zefciu - 14.03.2021, 15:30
RE: [oddzielony] Muzyka ambitna i nieambitna - przez lumberjack - 11.03.2021, 10:41
RE: Czy ateista powinien walczyć z KK? - przez zefciu - 01.03.2021, 21:39
RE: Czy ateista powinien walczyć z KK? - przez zefciu - 02.03.2021, 10:10
RE: Czy ateista powinien walczyć z KK? - przez zefciu - 02.03.2021, 12:42

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości