lumberjack napisał(a):Socjopapa napisał(a): No ja się właśnie z Boscha przesiadłem jak wysiadł przy robocie, która nominalnie nie powinna go załatwić.
Miałem Boscha niebieskiego za 550 zł (wkrętarkę). Po miesiącu spalił się silnik. Koszt wymiany silnika - 500 zł. Urządzenie do wyrzucenia na śmietnik. Pierwszy i ostatni raz kupiłem profesjonalnego Boscha. A mam zielonego amatorskiego Boscha - starą wiertarkę na SDS, którą od lat katuję i nic się z nią nie dzieje.
Mnie też niebieski siadł. A mój ojciec do niedawna miał zielonego, którego pamiętam jeszcze z dzieciństwa. Po prostu nawet Bosch przeszedł na produkcję w Chinach, a Chińczycy wyprodukują to za co im się zapłaci - albo szajs za małe pieniądze, albo coś porządnego za w miarę normalne pieniądze. Bosch widocznie uznał, że może iść w szajs.
lumberjack napisał(a): Hilti zwykła wkrętarka kosztuje niecałe 5 tysi. Ogólnie elektronarzędzia Hilti pozostają w mojej sferze marzeń - każde jedno drogie jak cholera ale chyba nie ma lepszych na świecie. Ale nie narzekam - mam sporo narzędzi Milwaukee, a wiem, że masa majstrów marzy, żeby właśnie na takich pracować. Też są zarąbiste. Kosztują z połowę tego co Hilti np. moja wkretarka 2.7k, ale jakość i moc czuć w rencach. Na jednym ładowaniu baterii mogę pracować kilka dni a nawet tydzień. Parkside, Dexter czy MacAlister musiałbym ładować i zmieniac baterie kilka razy dziennie.
Jasna sprawa, ale właśnie dlatego zastrzegałem, że amatorskie potrzeby =/= profesjonalne potrzeby. Gdybym działał w Twojej branży pewno też nie jechałbym na Parku, bo generowałoby to niepotrzebne straty czasu.
lumberjack napisał(a): Nie twierdzę, że to bubel odzieżowy. Koszulka bawełniana witchen jest pewnie tak samo dobra jak koszulka bawełniana no name.
Nie znam się, ale wątpię. Wbrew pozorom w odzieży też jest dużo miejsca na rozwiązania budżetowe i jakościowe.
"All great men should be haunted by the fear of not living up to their potential.
All loyal men should be haunted by the fear of not having done enough for their country.
All honourable men should be haunted by the fear of not having lived a life worthy of those men who came before us." Sigurd
All loyal men should be haunted by the fear of not having done enough for their country.
All honourable men should be haunted by the fear of not having lived a life worthy of those men who came before us." Sigurd