lumberjack napisał(a): Właśnie z tego powodu moje ojce załapały się na wcześniejsze szczepienie - 17 kwietnia. Tylko będą musieli jechać na wycieczkę na jakąś pipidówę koło Białobrzeg(ów?).
Raczej przyczyną jest to, że z powodu małego zainteresowania szczepionką AZ pozwolono rejestrować się na nią kolejnym rocznikom, przez co kolejki się wydłużyły. Gdyby rejestrowali się na samym początku tamtego tygodnia prawdopodobnie zaszczepiliby się jeszcze przed świętami.
Cytat:Rozmawiałem z pielęgniarką, u której kiedyś robiłem remont. Teraz pracuje w Radomiu na covidowym. Mówi, że jeszcze ani razu nie widziała aby respirator komuś uratował życie. To raczej jest tak, że jak już kogoś podłączają do tego respiratora, to delikwent jest kaput. Tylko przedłużona agonia.
Znajomy spod respiratora wyszedł. W kiepskim stanie ale żyje. Niemniej jednak statystyki są złe. Tylko 5-10% ludzi pod respiratorami przeżywa.
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe"