lumberjack napisał(a):Gawain napisał(a): Zauważ, że lekarz to zawód prestiżowy i wymagający lat studiów
A i nawet mimo tego lekarze też potrafią zalecać homeopatię i inne alternatywne rozwiązania.
No ludzie nie są do końca racjonalni. Ale takie zachowanie może wynikać też z chęci zysku, środki homeo produkują duże firmy farmaceutyczne, albo widząc hipochondryka dają mu coś na efekt placebo.
Cytat:Gawain napisał(a):Słyszą, że Astra daje silny odczyn, słyszą fake newsy i to właśnie one odpowiadają za gros paniki antyszczepowej. Wiesz, że w Ameryce 65% fejków antywackowych to robota... 12 osób? U nas to może być jeszcze mniej.
Nie wiem. Ale wydaje mnie się, że ta antyszczepowość robi się coraz bardziej powszechna. Przynajmniej ja się spotykam coraz częściej z taką postawą/ z takimi poglądami.
No bo wynika to z faktu, że na początku pandemii miała być nowa Czarna Śmierć a została Turbogrypa. Ludzie poczuli się oszukani, a antyszczepy wspierane przez ruskie trolle wysyłały fale prymitywnej propagandy. Na grupach prepersów co drugi szur miał ruski nick. I ludzie poznawszy ściśle strzeżone tajemnice do których dostęp mieli Iwany, Sergieje, Grażyny i Janusze z dziwnych grup na fejsbukach, wypromowali pogląd, że Covid to wymysł aby pozaszczepiać niewinne i mądre, niebędące w spisku istoty, przejąć ich życia, ukraść dusze oraz poznać sekret jak zrobić bigos na starym mięsie, żeby czuć nie było.
Sebastian Flak