Gawain napisał(a): Taaaaa.To proszę udowodnij, że to głównie pielęgniarki stoją za rozpowszechnianiem informacji antyszczepionkowych.
Cytat:Badania?https://abcnews.go.com/Health/parents-va...d=60674519
Cytat:Powoływanie się na gościa, który celowo i świadomie kłamał i porównywanie go do grupy, która rozpowszechnia kłamstwa, w które uwierzyła to zwykła manipulacja.Ty się powołałeś na opinię jednej pielęgniarki i z tego wyciągnąłeś wniosek o odpowiedzialności tej grupy zawodowej za rozpowszechnianie fake newsów szczepionkowych. Stosując tą medotę podałem przykład lekarza, który jest jednym z głównych odpowiedzialnych za popularność antyszczepionkowych bredni.
DziadBorowy napisał(a): Tak było być może w momencie gdy antyszczepionkowcy to była nisza od STOP NOP i dziwnych profili na Facebooku. Zwyczajnych Januszy i Halinek to za bardzo nie interesowało. W momencie jednak gdy przyszły szczepienia na covid i ta sprawa zaczęła ich bezpośrednio dotyczyć okazuje się, że antyszczepionowa propaganda swoje zrobiła. I teraz jest tak, że Halinka i Janusz się wahają - a jak się wahają to kombinują jak ten dylemat rozwiązać na swój prosty chłopski rozum. I oczywiście nic mądrego z tego nie wynika.Być może tak jest w ogóle społeczeństwa, natomiast ja pisałem o samych pielęgniarkach jako źródle problemu, jak to przedstawił Gawain.
Dlatego też stawiam diamenty przeciw orzechom, że gdyby TERAZ zrobić w Polsce szerokie badanie to negatywny stosunek do szczepień na covid będzie miał bardzo dużą korelację z gorszym wykształceniem.