Osiris napisał(a):Żarłak napisał(a): Uważasz, że PiS nie wprowadził stanu wyjątkowego powodowanego epidemią z własnej głupoty czy na złość opozycji? Czy może celowo nie wprowadził stanu wyjątkowego?To jest teza totalnie od czapy.
Od prawie roku wiemy, że robią to celowo, więc nie rozumiem dlaczego wyrażasz się, że jest to mało prawdopodobne, skoro właśnie celowo tak robią, a tym samym w dalszym ciągu pogłębiają brak zaufania do instytucji państwowych co też wpisuje się w ich działania zapoczątkowane zaraz po rozpoczęciu rządów jesienią 2015 r.
To jest nie tylko teza, co po prostu fakt.
Cytat:Jakim cudem Kaczyński celowo chciałby doprowadzić do tego,
I cuda nie są i nie były wykorzystywane do urzeczywistnienia tych działań.
Cytat:że ludzie tracą zaufanie do istytucji rządowych, a przez to pośrednio do jego i jego bandy klaunów? Przecież to nie ma sensu. Dowody proszę.
Żądasz dowodów głupoty PiS? Ilu dowodów potrzebujesz? I w jaki sposób zamierzasz odróżnić, że ich działania wynikają z nieprzemyślanej głupoty, a w jakim stopniu z politycznej kalkulacji?
I zastanawiam się po co Tobie dowody, ale może nie jesteś na bieżąco z tym co robi nierząd ***.
Jednak jeśli piszesz to bo:
Cytat:Ja się lubię kłócić![]()
To szkoda mi na to czasu.
Cytat:To teraz postaw się w pozycji wyborcy PiSu, który nieprzerwanie tak się zachowuje jakby ktoś mu srał na środku pokoju. A może się nie zachowuje,
Tak właśnie napisałem, że wyborcy - ha tfu - PiS nie zachowują się. Ich wyborcy po prostu sobie trwają niczym mchy i nic poza tym. Żadnej reakcji, żadnej organizacji. Cisza - wspólnota interesów.
Cytat:to tylko Twoja zaślepiona nienawiścią do pisiorków subiektywna opinia?
Znowu szczekasz jak pisowska szczekacza ("zaślepiony nienawiścią") oni mnie nie obchodzą. Żaden PiSowiec nie próbuje zmienić opinii na swój temat. Ich wyborcy również, dlatego skazany jestem na własne dociekania, więc powiedziałby, że to ta grupa - mówiąc PiSem - nienawistnie milczy i ponosi odpowiedzialność za nieskorygowane domysły na swój temat. A może nie ma czego korygować?
Cytat: Polska nie składa się tylko z ludzi takich jak Ty.
W końcu to zrozumiałeś.
Cytat:niektórzy ludzie wybrali tych klaunów w demokratycznych wyborach i ciągle ich popierają, to w jakimś minimalnym stopniu trzeba to uszanować.
Rozmawiasz z demokratą, tak, szanuję wybory. Nie wiem skąd ta projekcja u ciebie.
Cytat:Cytat:Mamy dowody, że zachowywały się lepiej. Chyba nawet pierwsze rządy PiS, były do pewnego stopnia lepsze (chyba głównie i jedynie w tym, że nie łamali prawa tak ostentacyjnie) mimo tego, że dążyli do tych samych celów co obecnie.Jakich celów?
Zmiany ustroju i pełni władzy.
Cytat:Zgoda, w większości krajów zachodnich pewnie jest lepiej. Ale jednak w czasie poprzednich rządów też wychodziły afery i nikogo nie skazano.
Skazano.
https://tvn24.pl/polska/mariusz-kaminski...69-3296890
Czyli za PO było lepiej. Za *** nie skazują, więc jest gorzej.
Cytat:Sprawa Art B? Afera Rywina? A inne komisje śledcze? To nie jest problem jedynie z PiSem, Polska to kraj słaby instytucjonalnie i kryminaliści łatwo wykorzystują te słabości. Nie mamy tak długiej tradycji demokratycznej jak Zachód.
Dlatego *** robi co może, żeby jeszcze pogorszyć stan instytucji i ograniczyć w pełni demokratyczny eksperyment Polaków. Nawet pół wieku demokracji ten kraj nie doświadczył i PiS musiał to zacząć niszczyć.
Cytat:To się zainteresuj. Być może masz złudne wyobrażenie w kwestii tego, jak cudownie jest gdzie indziej i wydaje Ci się, że w Polsce jest tragedia nie z tej ziemi.
To nie jest wątek do porównywania RP z innymi państwami, więc "nie wiem" po co takie dygresje robisz, ale wiedz że jest to słabe.
Cytat:W Europie chyba nigdzie nie ma tak, że prokurator generalny jest jednocześnie ministrem sprawiedliwości. I nie było tak tylko i wyłącznie za rządów pisu.
Nie było, ale to PiS wrócił do tej zależności. Czyli znowu: za PiS się pogorszyło.
The Phillrond napisał(a):(...)W moim umyśle nadczłowiekiem jawi się ten, kogo nie gnębi strach przed nieuniknionym i kto dąży do harmonijnego rozwoju ze świadomością stanu rzeczy
“What warrior is it?”
“A lost soul who has finished his battles somewhere on this planet. A pitiful soul who could not find his way to the lofty realm where the Great Spirit awaits us all.”
.