EusMadeus napisał(a): Tylko my rozmawiamy teraz o o przyjazności w kwestii karania firm za to, że emitują CO2. To oczywiste, że różnych czynników jest dużo, ale karanie za emisje CO2 jest jednym z istotnych czynników.Z tym, że te czynniki wzajemnie od siebie zależą. Państwa cywilizowane zwykle mają zarówno prawa chroniące przedsiębiorców, pracowników, jak i przyrodę. W państwach, których miłośnikiem jest EusMadeus brak jest zasadniczo wszystkich trzech.
Cytat:Przecież jeśli fabryki przeniosą się z UE np. do Chin i z Chin trzeba będzie sprowadzać różne rzeczy to emisyjność wzrośnie.A jak wyliczyłeś, że wzrośnie na tyle akurat, żeby skompensować to co oszczędzimy na limitach spalin?
Cytat:Natomiast co do emisyjności pojazdów elektrycznych (bo chyba o nich myślisz)Pojazdy elektryczne mają taką emisyjność, jaką ma system elektrowni w danym kraju. W Polsce pojazdy elektryczne jeżdżą na węgiel brunatny.
Cytat:Natomiast oczywiście kosztem Europy rozwiną się inne krajeW jakim sensie „kosztem”? Gospodarka jako gra o sumie zerowej to była do Średniowiecza.
Cytat:Następnym razem ostrzeżonko.Kod:[color=#333333][size=small][font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif]?
Cytat:Mamy u siebie zamknąć kopalnie węgla, elektrownie węglowe i energię kupować z zagranicy?Nie. Mamy zastępować węgiel lepszymi źródłami energii.
Cytat:Ale po co wkładasz w moje usta słowa, których ja nie wypowiedziałem? Jeszcze bezczelnie niby mnie cytujesz (gdzie sam sobie to wymyśliłeś).To była parafraza, a nie cytat. Gdybym cytował, użyłbym quote.
Napisałem "To jest proste jak 2+2, przemysł rozwija się tam gdzie ma do tego warunki"