Żarłak napisał(a): Dlaczego nie uważasz, że agentura UE pcha inne kraje do tego, aby mniej szkodziły środowisku?
Bo zakładam, że nie można być aż tak głupim - przecież już to napisałem.
Cytat:I dlaczego mówisz, że organizacje i państwa walczące z ochroną planety (czyli nie UE, która próbuje środowisko chronić i namawia do tego innych), są związane z działaniami "ekologów"?
A gdzie jak tak mówię?
Cytat:I na jakiej podstawie uważasz, że agentura (która agentura - rosyjska, chińska, amerykańska, kambodżańska...?) próbuje wpływać na decyzje UE dotyczące inwestowania w przemysł bądź lokowania go poza granicami UE?
A gdzie ja tak napisałem?
Cytat:Przeczytałeś to gdzieś, czy sobie to wymyśliłeś? Jak doszedłeś do tych wniosków?
Czy to jest moja wina, że nie potrafisz przeczytać tego co napisałem ze zrozumieniem i snujesz jakieś swoje domysły, z których każesz mi się tłumaczyć?
Cytat:Skoro uważasz, że Europa nie jest normalna, ale jeszcze nie jest zaściankiem, to które kraje są normalne i nie zaściankowe?
Podoba mi się np. Singapur.
dammy napisał(a): Nigdzie nie pisałem, że Chińczycy w skali światowej to jakaś bieda. Pisałem tylko, że dla mieszkańca Europy Zach i St. Zjedn. czyli obszarów, które obok azjatyckich tygrysów najwięcej inwestują w Chinach praca za te pieniądze jest nie do pomyślenia. Jak chciałbyś przeżyć w takich Niemczech z ich cenami za poł. polskich przeciętnych zarobków?
Ale co ma wspólnego to o czym piszemy z przeżyciem w Niemczech za połowę polskich zarobków? Są dużo biedniejsze kraje niż Chiny - np. wśród krajów Europejskich Ukrainiec zarabia prawie 2,5 razy mniej od Chińczyka.
Cytat:Tylko, że to spowolnienie zaczęło się ok. 2018 roku. W latach 2010-2017 gospodarka Niemiec rozwijała się dość żwawo. Więc co to ma do polityki zeroemisyjności CO2?
www.bankier.pl/wiadomosc/Wzrost-gospodarczy-Niemiec-w-2017-rowku-byl-najwyzszy-od-szesciu-lat-4058178.html
Przecież sam w linku, który przytoczyłeś jest napisane, że rok 2017 był rokiem rekordowym i wcześniejsze 6 lat było słabszych.
Cytat:Nie wiem czy Ty robisz to celowo czy nie, ale wprowadzasz innych userów w błąd.
Przecież napisałem jakim kryterium się kieruje i wedle tego kryterium Australia miała wzrost emisji co2 o 9%. Czego tu nie rozumiesz?