EusMadeus napisał(a): Bo zakładam, że nie można być aż tak głupim - przecież już to napisałem.
Mhm.
Cytat:I dlaczego mówisz, że organizacje i państwa walczące z ochroną planety (czyli nie UE, która próbuje środowisko chronić i namawia do tego innych), są związane z działaniami "ekologów"?
EusMadeus napisał(a): A gdzie jak tak mówię?
Czy to nie ty napisałeś
Cytat:walka z ochroną planety służy temu aby ekolodzy dobrze na tym zarabiali oraz aby przemysł i miejsca pracy przenosiły się do bardziej rozumnych krajów (tak, uważam, że agentura innych krajów pcha UE do tego co robi?
Jakieś organizacje czy państwa walczą z ochroną planety, dzięki temu zarabiają na tym ekolodzy, a przemysł przenosi się poza UE. Za wszystko odpowiada agentura spoza UE. I w dodatku nazywasz próby ochrony środowiska głupim działaniem.
EusMadeus napisał(a):Cytat:I na jakiej podstawie uważasz, że agentura (która agentura - rosyjska, chińska, amerykańska, kambodżańska...?) próbuje wpływać na decyzje UE dotyczące inwestowania w przemysł bądź lokowania go poza granicami UE?
A gdzie ja tak napisałem?
Czy to nie ty napisałeś:
Cytat:uważam, że agentura innych krajów pcha UE do tego co robi
?
I którą agenturę podejrzewasz o te działania? Musisz mieć jakieś podejrzenie, skoro wykluczasz agenturę UE.
EusMadeus napisał(a): Czy to jest moja wina, że nie potrafisz przeczytać tego co napisałem ze zrozumieniem i snujesz jakieś swoje domysły, z których każesz mi się tłumaczyć?
Tak to jest twoja wina, że nie potrafisz uzasadnić swojego zdania, tylko przedstawiasz bezpodstawną opinię. Jeszcze raz: jak "wynalazłeś" swoją opinię - pewnego dnia ciebie olśniło, połączyłeś jakieś fakty (które i dlaczego?) i doszedłeś do takiego wniosku, czy przeczytałeś to gdzieś i nie skonfrontowałeś poglądu?
Oczywiście możemy pozostać przy tym, że twoja opinia jest bezpodstawna.
Cytat:Skoro uważasz, że Europa nie jest normalna, ale jeszcze nie jest zaściankiem, to które kraje są normalne i nie zaściankowe?
Podoba mi się np. Singapur.
Ale wiesz, że Singapur popiera razem z UE ochronę środowiska i działania na rzecz utrzymania obecnego klimatu...?Jesteś pewien, że miałeś na myśli Singapur...?
The Phillrond napisał(a):(...)W moim umyśle nadczłowiekiem jawi się ten, kogo nie gnębi strach przed nieuniknionym i kto dąży do harmonijnego rozwoju ze świadomością stanu rzeczy
“What warrior is it?”
“A lost soul who has finished his battles somewhere on this planet. A pitiful soul who could not find his way to the lofty realm where the Great Spirit awaits us all.”
.