EusMadeus napisał(a): Zefciu: czego Ty tymi swoimi wykresami dowiodłeś?Przecież napisałem czego dowiodłem. Tego, że zależność PKB od emisji dwutlenku węgla maleje wraz ze wzrostem zamożności państwa do tego stopnia, że dla krajów bardzo bogatych regresja w zasadzie wychwytuje szum.
Cytat:Weź może opublikuj te swoje badania to Katar, Arabia Saudyjska i inne bogate kraje zaprzestaną produkcji bo to się przecież nie opłaca zdaniem zefcia.Oczywiście niczego takiego nie napisałem. Zauważ zresztą, że żaden z krajów UE nie ma takiej gospodarki, jak Katar, czy Arabia Saudyjska (czyli prawie czysto surowcowej). Więc są to argumenty kiepskie nawet jak na dowody anegdotyczne.
Cytat:Oczywiście na bogactwo danego kraju wpływają setki jak nie tysiące różnych czynników a nie tylko sama emisja co2. Dlatego nie tak prosto można coś udowodnić mając taki mały zakres danych.To jest naprawdę żałosne. Najpierw stwierdzasz, że mój argument jest kiepski, bo zakres danych jest za mały, a następnie próbujesz dowodzić na próbce wybranych arbitralnie 11 krajów.
Kilka krajów, które produkują dużo co2 na osobę
Cytat:Jak widać istnieje zależność między bogactwem a emisją co2.Widać. Widać to na przedstawionym przeze mnie wykresie regresji. Na powyższej liście zaś niczego nie widać, poza faktem, że postanowiłeś sobie dobrać pod tezę kilka anegdot.
Cytat:natomiast gdy te kraje się bogaciły produkowały więcej co2 niż obecnie.A czy ja to negowałem?
Cytat:Warto zatem porównać wzrost PKB danego kraju do wzrostu emisji co2.Proszę zatem, abyś jako 1337 h4xx0r, który całe życie swe poświęcił zgłębianiu tajników komputerów dokonał takiego porównania. Albo umilkł, jeśli nie potrafisz.