dammy napisał(a): Czy Ty rozumiesz sens naszej dyskusji? Pisałem o UE i USA, a nie o Dżibuti, Suazi czy Ukrainie. Nikt tam nie chce (w UE, USA) za takie pieniądze pracować więc przenoszą biznes do Chin traktując Chińczyków jak onegdaj Murzynów. I tyle.
No wybacz, może jestem za głupi, ale nadal nie rozumiem czego Ty chcesz dowieść? I dlaczego Twoim zdaniem UE i USA nie traktuje murzynów z Afryki tak jak kiedyś traktowano Murzynów tylko traktują tak Chińczyków? Przecież murzyn z Afryki zarabia mniej od skośnookiego z Chin? Białas z Ukrainy też zarabia 2,5x mniej od Chińczyka. Co chcesz udowodnić bo nie rozumiem?
dammy napisał(a): I właśnie za ten wpis dostałeś minusa. Ręce opadają. Przecież fakt, że w 2017 roku Niemcy mieli rekordowy od wielu lat wzrost gospodarczy nie oznacza, że w latach 2010-1016 był zły. To Ty na pdst. danych tylko z jednego roku (2019) stwierdziłeś, że Niemcy spowalniają m.in. przez politykę zeroemisyjności ignorując zupełnie dane z wcześniejszych lat, które tego nie potwierdzają. To odwracanie kota ogonem.
No dzięki za minusa, ale ja nadal nie rozumiem co Ty chcesz udowodnić tym, że Niemy miały wzrost gospodarczy 2,7% w 2017 roku? Przecież Niemcy wolno się rozwijają już od kilkudziesięciu lat.
https://www.google.com/search?q=niemcy+w...CA0&uact=5
dammy napisał(a): Nie odpisałeś o żadnych kryteriach na moją wypowiedź dotyczącą planów ograniczenia emisji CO2 przez Australię tylko powołałeś się na dane z wiki dotyczące lat 2000-2015. Na moje zwrócenie uwagi o spadkowym trendzie z lat 2011-2020 widzę nie jesteś łaskaw odpowiedzieć. Dla Twojej wiadomości: w marcu 2020 roku Australia emitowała o 14,3% mniej CO2 niż w 2005 roku.
No wybacz, ale nie rozumiem co chcesz udowodnić. Przecież Australia jest w czołówce krajów, które produkują najwięcej CO2.
zefciu napisał(a): Przecież napisałem czego dowiodłem. Tego, że zależność PKB od emisji dwutlenku węgla maleje wraz ze wzrostem zamożności państwa do tego stopnia, że dla krajów bardzo bogatych regresja w zasadzie wychwytuje szum.
A jak ma się to co Ty udowodniłeś z moim twierdzeniem, że przeniesienie fabryki do innego kraju nie spowoduje spadku emisji co2 globalnie oraz, że kraje, które szybko się rozwijają zwiększają emisyjność co2?
Ty nie zaprzeczyłeś żadnej mojej tezie, tylko sam coś założyłeś a potem starasz się to udowodnić.
zefciu napisał(a): Oczywiście niczego takiego nie napisałem.
Ale Ty też się odnosisz do tego co ja nie napisałem, więc dla odmiany też się trochę potłumaczysz z nie swoich słów.
zefciu napisał(a): To jest naprawdę żałosne. Najpierw stwierdzasz, że mój argument jest kiepski, bo zakres danych jest za mały, a następnie próbujesz dowodzić na próbce wybranych arbitralnie 11 krajów.
Nie wiem czy zauważyłeś, ale wybrałem czołówkę krajów, które produkują dużo CO2 na mieszkańca (dodałem do niej kilka krajów, które obniżają emisję) oraz czołówkę krajów, które produkują najmniej co2 na mieszkańca.
zefciu napisał(a): Albo umilkł, jeśli nie potrafisz.
Jak będzie mi się chciało to poświęcę na to czas a jak mi się nie będzie chciało to nie poświęcę - ja naprawdę nie muszę Ci przekonywać do moich tez.