Cytat:Pielęgniarka, która zajmowała się brytyjskim premierem Borisem Johnsonem, gdy ten przebywał na intensywnej terapii z powodu COVID-19, odeszła z pracy w publicznej służbie zdrowia i skrytykowała działania rządu w walce z pandemią oraz płace pielęgniarek.
- Nie otrzymywałyśmy szacunku, a teraz wynagrodzenia, na które zasługujemy. Mam tego po prostu dość. Więc złożyłam rezygnację - powiedziała pochodząca z Nowej Zelandii Jenny McGee w zrealizowanym przez stację Channel 4 dokumencie "The Year Britain Stopped" (Rok, w którym Wielka Brytania się zatrzymała). Zostanie on w całości zostanie wyemitowany w najbliższy poniedziałek, ale jego fragmenty ujawniono we wtorek wieczorem.
Brytyjski rząd zdecydował, że pracownicy NHS, publicznej służby zdrowia, dostaną w tym roku 1 proc. podwyżki.
- Wiele pielęgniarek czuło, że rząd nie przewodził zbyt skutecznie... niezdecydowanie, tak wiele sprzecznych przekazów. To było po prostu bardzo denerwujące - mówiła McGee. - Tak, stałyśmy na (pierwszej) linii i pracowałyśmy tak niewiarygodnie ciężko, i jest wiele gadania o tym, że wszyscy jesteśmy bohaterami i wszystkie tego rodzaju rzeczy. Ale jednocześnie nie jestem pewna, czy mogę to robić. Nie wiem, ile jeszcze muszę dać NHS - przyznała.
https://businessinsider.com.pl/wiadomosc...ez/vybl6en
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.
Nietzsche
Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Polska trwa i trwa mać