EusMadeus napisał(a): A jak ma się to co Ty udowodniłeś z moim twierdzeniem, że przeniesienie fabryki do innego kraju nie spowoduje spadku emisji co2 globalnieNijak. Bo nie tę tezę krytykowałem akurat tam.
Cytat:oraz, że kraje, które szybko się rozwijają zwiększają emisyjność co2?To nie była cała Twoja teza. Twoja teza była taka, że kraje rozwinięte zmniejszają emisję pod wpływem jakichś wrażych sił, które chcą, by ich rozwój się zatrzymał.
Cytat:Ty nie zaprzeczyłeś żadnej mojej tezie, tylko sam coś założyłeś a potem starasz się to udowodnić.No to formułuj swoje tezy precyzyjnie i przeprowadzaj ich sensowne dowody. Jeśli ja muszę wychodzić przed szereg i domyślać sie, o co Tobie chodzi oraz przeprowadzać analizy, których Tobie się nie chce – to błędy będą się pojawiać.
Cytat:Nie wiem czy zauważyłeś, ale wybrałem czołówkę krajów, które produkują dużo CO2 na mieszkańca (dodałem do niej kilka krajów, które obniżają emisję) oraz czołówkę krajów, które produkują najmniej co2 na mieszkańca.Ale zdajesz sobie sprawę, że to akurat jest argument przeciwko wartości Twojej „analizy”, bo w statystyce czasami punkty skrajne się w ogóle odrzuca.
Cytat:Jak będzie mi się chciało to poświęcę na to czas a jak mi się nie będzie chciało to nie poświęcę - ja naprawdę nie muszę Ci przekonywać do moich tez.Nie. Nie musisz nikogo próbować przekonywać do swoich tez. Możesz też głosić swoją doktrynę bez potwierdzenia i wylecieć z forum. Taki masz wybór.