zefciu:
lubmerajk:
Cytat:Bo potrzebna była jeszcze ruchoma czcionka. Ale ruchoma czcionka bez papieru niewiele by dała. Pergamin był drogi.Ja nie dostrzegam żadnego bezpośredniego związku między wynalezienie papieru a wynalezienie maszyny drukarskiej. Równie dobrze mogła by nigdy nie powstać,gdyby jakiemuś facetowi nie obrzydło sporządzanie rekopisów. To tak jakbyś powiedział, że rasa ludzka powstała dzięki temu, że w ziemię uderzył meteoryt i wybił wszystkie wielkie gady. Ludzie lubią niestety tak mieszać, żeby przypisać przypadkowym zjawiskom jakiś wyższy cel.
Cytat:Nie istnieje jedna technologia OZE. Natomiast niektóre technologie OZE znajdują się już w miejscu, w którym są tańsze od technologii energetycznych opartych na źródłach nieodnawialnychProszę, taki precyzyjny zefciu a udziela takich enigmatycznych odpowiedzi. Mi się nasuwa taki enigmatyczny wniosek, że skoro są tańsze, a przedsiębiorców trzeba zmuszać do ich stosowania to znaczy, że generują jakieś problemy, które są kosztowne.
Cytat:Czyli Rodica umrze po prostu, kiedy jej przyjdzie skorzystać ze służby zdrowia w celu ratowania życia. Smutne. Ale to jej prywatna decyzja.Obiektywnie rzecz biorąc dbanie o zdrowie, leczenie się, nie jest lewackim wymysłem i przynosi korzyści ludziom, a sprawa rzekomego ocieplenia, z czym się nawet już nie kryją niektóry jego zwolennicy ma przynieść korzyść niektórym ludziom w formie depopulacji. Utrzymują oni, że ludzi jest za dużo i trzeba ich liczbę zmniejszyć.
Cytat:Ten Twój elityzm jest naprawdę obrzydliwyNiby dlaczego? Wolno ludziom gardzić indywidualistami to pewnie wolno i konformistami.
lubmerajk:
Cytat:Zresztą co, ty nie jesteś podatnikiem? Sama w ramach podatków i opłat dałaś państwu pierdyliard więcej kasy niż byłabyś w stanie odebrać w ramach dotacji, bonów turystycznych, pincetplusów, kupna częściowo refundowanych leków etc. Także nie miej żadnych wyrzutów sumienia.Wolałabym, żeby mi oddali te pieniądze i żebym sama mogła zadecydować na co je przeznaczyć.
Rozsadziło mi antenę.