bert04:
Człowiek który jest inteligentny ma moc tworzenia zasobów, gdyby nie ten fakt żyłbyś korzonki bo nawet pożywienie jest zasobem stworzonym przez człowieka. W ten sam sposób stworzył ropę, której sama natura mu nie podarowała, trzeba było ją odkryć, wydobyć i wykorzystać.
Jedyny ratunek to wiara w ludzki geniusz, który potrafi coś stworzyć z tego co dała natura.
Natomiast myślenie tego typu, że trzeba zabierać innym żeby mieć samemu więcej jest trochę prymitywne.
zefciu:
Jestes genialny w szatkowniu postów, nic juz nie rozumiem z tego co napisałam.
Cytat:Dla planowania długoterminowego opłacalne jest dbanie o zasoby naturalne, te odnawialne (żeby miały szansę się odnowić) i te nieodnawialne (żeby nie skończyły się za szybko).Wszystkie zasoby się skończą, słońce zamieni się kiedyś w czerwonego olbrzyma i pochłonie ziemię.
Człowiek który jest inteligentny ma moc tworzenia zasobów, gdyby nie ten fakt żyłbyś korzonki bo nawet pożywienie jest zasobem stworzonym przez człowieka. W ten sam sposób stworzył ropę, której sama natura mu nie podarowała, trzeba było ją odkryć, wydobyć i wykorzystać.
Jedyny ratunek to wiara w ludzki geniusz, który potrafi coś stworzyć z tego co dała natura.
Natomiast myślenie tego typu, że trzeba zabierać innym żeby mieć samemu więcej jest trochę prymitywne.
zefciu:
Jestes genialny w szatkowniu postów, nic juz nie rozumiem z tego co napisałam.
Rozsadziło mi antenę.