bert04 napisał(a): (Kto to jest Rodicabert04 ???)
Myślę, że to jakaś nowa, groźna mutacja.
Albo coś z branży LGBT. Z naciskiem na T.
Albo wszystko na raz.
zefciu napisał(a): Jednak, moim zdaniem, filozofowi przystoi postawa nosce te ipsum. A tej zasadzie nie służy zakładanie, że zawsze jest się racjonalnym.
No ba, wiadomix
Przecież my wszyscy przede wszystkim działamy emocjonalnie i instynktownie. Rozum też odgrywa jakąś tam rolę w podejmowaniu decyzji, ale co i w jakich procentach dominuje - nie wiem.Ale na pewno nie zmieniłbym zdania tylko dlatego, że ktoś ma takie samo a gardzi mną. Tak samo nie przyjąłbym czyjegoś odmiennego zdania tylko dlatego, że go lubię.
Tak mnie się wydaje przynajmniej. Zresztą tego się uczysz na filozofii. Dają ci jakiegoś Platona, Nietzschego i Sartre'a, a ty masz wykazać ich błędne i trafne poglądy/spostrzeżenia albo przeanalizować wszystkie za i przeciw. Niezależnie od tego jak bardzo lubisz Platona lub Nietzschego.
zefciu napisał(a): No tak — wszystkie kraje Zachodu stosują dzisiaj pieniądz fiduncjarny. Natomiast „wchuj” to trochę mało wartościowa metryka ekonomiczna.
Ludzie sobie uzmysłowią metrykę "wchuja" jak już system jebnie i nie będzie co do gara włożyć

zefciu napisał(a): Wielokrotnie pisałem, że nie jestem osobą zamożną, mimo że lumber mi zamożność zarzucał.
O, teraz to i skromność ci zarzucam
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.
Nietzsche
Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Polska trwa i trwa mać