zefciu:
Natomiast śmierdzący przemysł woli wykorzystywać paliwa kopalne nawet płacąc podatki od emisji niż cudowna energię odnawialną, ktora jest tak beznadziejna ze nawet z dotacjami jest nieoplacalna.
Ale różni lewicowi intelektualiści i spece od klimatu, twierdza, ze się kończą bo mogą w ten sposób prowadzić politykę, dzieki której drenują pieniądze od ludzi. W głowie im się nie może pomieścić, że człowiek może wkrótce wymyślić coś lepszego niż drogie źródła odnawialne: https://www.google.com/amp/s/www.kompute...1k3rd0.amp
które trzeba w kółko odnwiać w tej samej postaci, tak jak się hoduje bydło.
Cytat:Jak źródło jest tanie, to zyska jest mały. No tak. Za chwile Rodica pewnie znowu napisze, że sama nie rozumie, co piszePrzejęzyczyłam się, nie opłaca się przechodzić na green energy. Producenci maja mala stopę zwrotu z produkcji, o jakieś 10% w porownaniu z tradycyjnymi źródłami energii.
Cytat:Ahhhh. Ulubiona strategia. Obowiązek szczepionek jest jak hitlerowska segregacja podludzi. A opodatkowanie śmierdzącego przemysłu to hołodomor na Ukrainie. Wszystko da się tak naciągnąć. A tymczasem problemy pozostają.Nic nie pisałam o szczepionkach w tym wątku, ani o tym, że są narzędziem ludobójstwa.
Natomiast śmierdzący przemysł woli wykorzystywać paliwa kopalne nawet płacąc podatki od emisji niż cudowna energię odnawialną, ktora jest tak beznadziejna ze nawet z dotacjami jest nieoplacalna.
Cytat:Według Twojego własnego poglądu, ludzka cywilizacja zakończy się nieuchronnie, gdy skończą się zasoby paliw kopalnych. Czyli naprawdę niedługo.Znowu kłamiesz, pisałam wcześniej juz, ze ziemskie zasoby w energie są bardzo duże,to wy twierdzicie ze się kończą, łącznie z atomem jest ich wielokrotnie więcej niż zostało wykorzystanych.
Ale różni lewicowi intelektualiści i spece od klimatu, twierdza, ze się kończą bo mogą w ten sposób prowadzić politykę, dzieki której drenują pieniądze od ludzi. W głowie im się nie może pomieścić, że człowiek może wkrótce wymyślić coś lepszego niż drogie źródła odnawialne: https://www.google.com/amp/s/www.kompute...1k3rd0.amp
które trzeba w kółko odnwiać w tej samej postaci, tak jak się hoduje bydło.
Rozsadziło mi antenę.