Rodica napisał(a): Nie jestes producentem przemysłowym.Nie jestem. Jednak faktem jest, że OZE już są czasami opłacalne. A tendencja będzie tylko wzrostowa, bo technologie OZE są młode i będą rozwijane, a paliwa kopalne się kończą i będą coraz droższe.
Cytat:Zrodło jest gdzieśW języku polskim „gdzieś” przyjęte jest jako eufemizm ostatniej części układu pokarmowego.
Cytat:Sa spore i nie wszystkie są odkryte, a możliwości ich wydobycia rosną.W jakim tempie rosną i jak to tempo ma się do zapotrzebowania na energię?
Cytat:Niedawno nie bylo możliwosci pozyskania ropy łupków.Na ile starczy „ropy z łupków”?
Ponawiam pytanie, które zacytowałaś, ale nie odpowiedziałaś na nie:
Cytat:To pokaż mi jakiekolwiek ugruntowane badaniami opracowanie, które szacuje te zasoby na więcej niż parę pokoleń?
Cytat:Pare pokoleń to może być trzysta lat. Jak możesz w ogóle twierdzic, że na przestrzeni tylu lat nic się nie zmieni?Gdzie ja piszę, że nic się nie zmieni? To właśni Ty twierdzisz, że nic się nie zmieni — tj. że dalej naszym źródłem energii będą albo związki organiczne spod ziemi, albo nic. Ja twierdzę, że zmieni się wiele.