Rodica napisał(a): tylko jestem ciekawa jak to licząKłamiesz. Gdybyś była ciekawa, to byś sprawdziła.
Cytat:Wydajność najlepszych paneli słonecznych to całe 20 %20% czego?
Cytat:czas pracy tez 20 lat, potem wszystko do wymiany.A wnioski?
Cytat:No i przerwy w dostawie prądu, jak nie wieje to nie ma prądu całymi tygodniami.Mam wrażenie, że już przestałaś się w ogóle starać i myśleć co piszesz. Panele słoneczne potrzebują wiatru?
Cytat:Te nadwyżka w bilansie CO2, czyli całe 2 ppm rocznie, tyle dodaje człowiek, nie pamiętam dokładnie ale wiele razy mniej niż naturalne źródłaNie pamiętasz, ale napiszesz. Problem w tym, że naturalne emisje są częścią obiegu węgla w przyrodzie. Natomiast emisje ludzkie dodają węgiel wydobyty spod ziemi.
Cytat:powinn być łatwo do wyeliminowaniaNie jest łatwa do wyeliminowania, a dodatkowo jeszcze takie Rodice przychodzą i szukają dodatkowych problemów.
Cytat:Atom jest dużo lepszym rozwiązaniemNiż węgiel? Zdecydowanie.
Cytat:zużycie uranu przy użyciu najnowszych technologii zapewni energię na tysiące lat.Też słyszałem tę plotkę gdzieś. Masz jakieś konkretne dane, czy znowu piszesz, co Ci ślina?
Cytat:Gdyby wam zależało na czystej, niezawodnej energii to popieralibyscie energetykę jadrowaA ktoś tutaj nie popiera? Do jakich „was” piszesz?