dammy napisał(a): To ekolodzy przenoszą fabryki do Chin?
Ekourzędnicy unijni narzucają normy zmuszające do przeniesienia całego europejskiego smrodliwego przemysłu do innych krajów, głównie do Chin.
dammy napisał(a): Kopciuchy nie są głównym winowajcą zanieczyszczenia powietrza w Europie Zachodniej tylko spaliny.
Samochodowe? Od 14% do 20%
Uprawiania ziemi nie wliczam, bo nikt się na traktory nie uwziął tylko na osobówki i tiry.
![[Obrazek: 0fb4fcb8-26ce-4edb-b028-1b82a8119b1f.jpg]](https://www.forummleczarskie.pl/img/articles/1200x900//0/f/0fb4fcb8-26ce-4edb-b028-1b82a8119b1f.jpg)
![[Obrazek: emisja-gazow-cieplarnianych-z-podzialem-na-sektory.jpg]](https://ziemianarozdrozu.pl/i/upload/paliwa-i-emisje-co2/emisja-gazow-cieplarnianych-z-podzialem-na-sektory.jpg)
dammy napisał(a): Poza tym głównym problemem jest dehumanizowanie oponentów w dyskusji przez Ciebie gdy w odwrotnym kierunku do tego nie dochodzi.
Nie dehumanizuję. Pisząc o zielonych bolszewikach albo ekonazistach cały czas piszę o ludziach.
Jedyne co zawsze dehumanizowałem to sztab kierowniczy naszego Kapitana Państwo gdyż wraz ze swoimi rodzinami obsadzającymi spółki skarbu państwa są larwami i pasożytami. Zwłaszcza teraz na to zasługują gdy w parze z szalejącą inflacją i wysokimi cenami wszystkiego sami sobie dali podwyżki, dzięki którym zarabiając te kilkanaście tysi miesięcznie znaleźli się w 1% najbogatszych Polaków. A dla reszty micha ryżu, chuj, dupa i kamieni kupa. Kurwy jebane, świnie i tasiemce zawszone, tfu!
dammy napisał(a): Dlaczego pozbawiam? Do 2035 roku nie będziesz musiał auta wymienić?
Ło, myślę, że o wiele prędzej. Moja Pierdząca Strzała ma już z 16 lat. Ale przy takich rachunkach i opłatach jakie się nam szykują śmiem wątpić czy przez pięć lat odłożę na hybrydę mając na celu podniesienie poddasza, wymianę dachu i docieplenie domu. Ja jestem klasa niższa niższa i nie sram pieniędzmi na lewo i prawo. Pewnie kupię znów jakiegoś dieselka.
dammy napisał(a): Poza tym jestem przeciwnikiem siłowego wprowadzenia aut elektrycznych.
To fajnie, dlatego nie czuj się nazywanym przeze mnie ekonazistą. Ja tak nazywam tych, którzy popierają różne sposoby wymuszania ekologii na ludziach, których na ekologię nie stać.
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.
Nietzsche
Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Polska trwa i trwa mać